Pu­das­jär­vel­lä todettu yh­teen­sä seit­se­män ko­ro­na­tar­tun­taa koko epi­de­mian aikana – uu­sim­mas­ta tar­tun­nas­ta al­tis­tu­neet jäl­ji­tet­ty ja ase­tet­tu ka­ran­tee­niin

Koronarokotuksista tiedotetaan heti, kun mahdollista.

Koronarokotuksia tullaan antamaan Pudasjärven terveysasemalla joukkorokotuksina ajanvarauksella. Aikataulut eivät vielä ole tiedossa.
Koronarokotuksia tullaan antamaan Pudasjärven terveysasemalla joukkorokotuksina ajanvarauksella. Aikataulut eivät vielä ole tiedossa.
Kuva: Toivo Kiminki

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan Pudasjärvelle kirjattiin tämän viikon tiistaina yksi uusi koronavirustartunta. Tähän mennessä tartuntoja on Pudasjärvellä todettu yhteensä seitsemän.

– Vuoden alun koronatilanne Oulunkaaren alueella on rauhallinen. Pudasjärvellä on uuden vuoden jälkeen todettu yksi uusi tartunta, josta seuranneet altistumiset on saatu jäljitettyä ja altistuneet on asetettu karanteeniin, Oulunkaaren kuntayhtymästä tiedotetaan.

Oulunkaaren muissa kunnissa tartuntatilanne on edelleen sama: Iissä tartuntoja on todettu yhteensä 31, Simossa viisi ja Utajärvellä seitsemän. Vaalassa on edelleen alle viisi tartuntaa.

Oulunkaarelta muistutetaan, että koronaohjeita on syytä edelleen noudattaa tarkasti.

– Tulevat viikot näyttävät, onko uudenvuoden aika vaikuttanut tartuntojen määrään alueellamme. Pohjois-Pohjanmaan alueella varsinkin Oulussa tartuntojen määrä on kasvussa ja myös Länsi-Pohjan alueella tartuntojen määrä on lisääntynyt. Valppauteen ja huolellisuuteen koronaohjeistusten noudattamiseen on edelleen syytä, sanoo Oulunkaaren terveyspalveluiden palvelupäällikkö Ritva Väisänen.

Oulunkaarelle ei vielä ole saatu koronarokotteita, mutta rokotejakelun suunnittelu on käynnissä. Rokotejakelusta vastaavat sairaanhoitopiirit.

– Rokoteaikataulu riippuu saatavien rokotteiden määrästä. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että rokotteen saaminen laajaan jakeluun ei tapahdu hetkessä, vaan malttia tarvitaan. Joukkorokotusten suunnittelu on myös tehtävä huolella. Tiedotamme rokotuksista tarkemmin heti, kun mahdollista. Kannustan kaikkia kuntalaisia ottamaan rokotteen, kun se on saatavilla, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen tiedotteessa.

– Rokotteet annetaan valtioneuvoston säätämän asetuksen mukaisessa järjestyksessä, jonka mukaan rokotteen saavat ensimmäisten joukossa koronapotilaita hoitava hoitohenkilöstö, ensihoito, riskiryhmiä hoitava hoitohenkilöstö, ikääntyneet sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia, tiedotteessa listataan.

– Muulle väestölle rokotteet annetaan Oulunkaaren alueella joukkorokotuksina, jotka toteutetaan ajanvarauksella.

Ko­ro­na­ro­kot­tei­ta odo­te­taan Pu­das­jär­vel­le lä­hi­viik­koi­na – en­sim­mäi­se­nä ro­ko­te­taan Ou­lun­kaa­ren hen­ki­lö­kun­taa ja ikä­ih­mi­siä