Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­vel­lä esille tulleet ko­ro­na­tar­tun­nat on jäl­ji­tet­ty ja al­tis­tu­neet ase­tet­tu ka­ran­tee­niin

Pudasjärvellä viisi koronatartuntaa maanantain tilastoissa.

Pudasjärvellä koronanäytteitä otetaan terveysaseman sivuoven luona niin, että näytteenantaja istuu autossa.
Pudasjärvellä koronanäytteitä otetaan terveysaseman sivuoven luona niin, että näytteenantaja istuu autossa.
Kuva: Juha Hagelberg

Oulunkaaren kuntayhtymä tiedottaa, että sen alueella Pudasjärvellä, Simossa ja Iissä on todettu uusia koronatartuntoja viikonlopun aikana.

– Pudasjärvellä ja Simossa on viikonlopun aikana tullut esille koronatartuntoja. Tartuntojen myötä kunnat näkyvät myös THL:n valtakunnallisella koronakartalla: molemmissa kunnissa tartuntoja on 5, tiedotteessa listataan.

Simon osalta kartalla näkyy edelleen THL:n tilastointivirhe, ja tartuntoja on virheellisesti 6.

Myös Iissä on viikonlopun aikana tullut esille yksi tartunta, joka on peräisin aikaisemmasta altistumisketjusta. Tartuntoja on Iissä nyt 22.

Muissa Oulunkaaren kunnissa Utajärvellä on edelleen 6 tartuntaa.

Tartuntoja ja altistumisia on tullut esille työpaikoilla, perhepiirissä ja harrastuksissa.

– Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä ilmoitti viikonloppuna alueen siirtymisestä epidemian leviämisvaiheeseen, mikä tarkoittaa, että kaikkien tartuntojen alkuperää ei ole saatu selville. Meillä esille tulleet tartunnat on jäljitetty ja altistuneet on asetettu karanteeniin, sanoo Oulunkaaren vt. terveyspalvelujohtaja Ritva Väisänen tiedotteessa.

Oulunkaaren nettisivuilla listataan, että Pudasjärvellä todetut altistumisketjut on jäljitetty ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Poh­jois-Poh­jan­maal­le val­mis­tel­laan uusia ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia: Yli kym­me­nen hengen ta­pah­tu­mat kiel­le­tään ja jul­ki­set tilat sul­je­taan, toinen aste etä­ope­tuk­seen

Oulunkaaren alue ulottuu Simon osalta Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueen koronavirustartunnoissa on nyt näkyvissä merkkejä Levin maailmancupista, josta useiden alueen tartuntojen epäillään olevan peräisin.

Tapahtumaan osallistuneiden kannattaa nyt seurata vointiaan ja hakeutua koronavirustestiin herkästi.

– Suositukset ovat oikeasti purreet ja on nähty, että niillä on vaikutusta. Siksi toivoisimmekin, että kaikki vielä jaksaisivat noudattaa ohjeistuksia. Länsi-Pohjan alueella kannattaa nyt pysytellä poissa länsirajalta. Turhat matkat Haaparannalle ja Ruotsin Norrbotteniin, jossa koronatartuntojen määrä on nousemassa, on syytä jättää väliin, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri Tuula Saukkonen tiedotteessa.

Tartuntatilannetta Oulunkaaren alueella voi päivittäin seurata Oulunkaaren koronainfosivulta, joka päivittyy arkisin.

Suosittelemme seuraamaan myös Oulunkaaren kuntien viestintää ja kuntakohtaisia ohjeita, tiedotteessa painotetaan.