Oulun päi­vä­tar­tun­ta­mää­rä en­nä­tyk­seen, Pu­das­jär­veä ei näy ko­ro­na­kar­tal­la – koko maassa uusia ko­ro­na­tar­tun­to­ja 618

THL raportoi perjantaina Oulussa uusia tautitapauksia peräti 63.

Koronavirustartujen määrä Oulussa on noussut nopeasti.
Koronavirustartujen määrä Oulussa on noussut nopeasti.
Kuva: Toni Länkinen

Koronavirusepidemia kiihtyy ja leviää entistäkin vauhdikkaammin. Uusia tartuntoja on koko maassa todettu 618, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista.

Tämä ylittää selvästi torstain jo sinällään korkean määrän. Torstaina uusia tautitapauksia raportoitiin 496.

Pohjois-Pohjanmaalla tauti on kiihtymisvaiheessa. Uusien tartuntojen osalta kriteerit täyttäisivät jo leviämisvaiheen määritelmän.

Perjantaina Ouluun kirjattiin tähän mennessä selvästi suurin määrä uusia tartuntoja, peräti 63. Kaikkiaan Oulussa on nyt todettu epidemian aikana 631 tartuntaa.

Vain Helsingissä ja Espoossa todettiin enemmän uusia tartuntoja. Oulu ohitti päivätartuntamäärässä Vantaan.

Oulun Stora Enson kartonkitehdastyömaan ympärille kehkeytynyt koronatartuntojen ja altistusten ryväs on osoittautunut erittäin suureksi.

Muista Pohjois-Pohjanmaan kunnista eniten uusia tartuntoja raportoitiin Ylivieskasta ja Nivalasta. Kummassakin kaupungissa todettiin kolme uutta tartuntaa. Nivalan kokonaistartuntamäärä on nyt 16 ja Ylivieskan 17.

Kempeleeseen lisättiin kaksi uutta tartuntaa, samoin Muhokselle. Tyrnävän ja Iin tartuntaluku lisääntyi yhdellä.

Pudasjärvi ei näy koronatilastoissa, joten paikkakunnalla ei ole todettu viittä tai sitä useampaa tartuntaa.

Pohjois-Pohjanmaan siirtyminen epidemian kiihtymisvaiheeseen on tuonut myös Oulunkaaren alueelle mukanaan uusia suosituksia. Myös Pudasjärven kaupunki painottaa suositusten noudattamista Pudasjärvellä.

Nyt se maski vii­mein­kin käyt­töön – Pu­das­jär­ven kau­pun­ki siirtyy etä­ko­kouk­siin

Lisäksi perjantaina THL raportoi, että virustautiin liittyen on kirjattu viisi uutta kuolemantapausta. Kaikkiaan koronakuolemia on Suomessa nyt rekisteröity 393.

Kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu nyt 826 varmistettua koronatartuntaa.

Sairaalassa on koronan takia koko maassa nyt 152 henkeä, heistä tehohoidossa 19 koronapotilasta.

Kaikkiaan Suomessa on nyt todettu 23 766 varmennettua tartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina julkaisemista tuoreista tiedoista.