Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ro­na­ti­lan­ne kat­kai­see pitkän pe­rin­teen – Um­pi­han­ki­hiih­don MM-kil­pai­lu­ja ei kisata Pu­das­jär­vel­lä vuonna 2021

Umpihankihiihdon MM-kisassa mitellään sekä joukkue- että yksilökisassa. Kuvassa Kiinteistöneliön joukkue vuoden 2019 kilpailussa. Tulevana helmikuuna kisat jäävät väliin koronatilanteen takia.
Umpihankihiihdon MM-kisassa mitellään sekä joukkue- että yksilökisassa. Kuvassa Kiinteistöneliön joukkue vuoden 2019 kilpailussa. Tulevana helmikuuna kisat jäävät väliin koronatilanteen takia.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven Urheilijat ei järjestä vuoden 2021 Umpihankihiihdon MM-kilpailua. Syynä tapahtuman perumiseen on edelleen jatkuva koronavirustilanne.

– Vaikka kilpailun aikana oltaisiin enimmäkseen maastossa, on tartunnan vaara kuitenkin suuri, urheiluseuran tiedotteessa todetaan.

Asiasta päätöksen teki Pudasjärven Urheilijoiden hallitus.

Kansainväliset kilpailut oli tarkoitus järjestää 5.–7. helmikuuta 2021. Ne olisivat olleet järjestyksessään 24. kilpailut.

Perinteisesti kisat on käyty Syötteen lähimaastoissa ja niihin on osallistunut yksilö- ja joukkuekisaan yhteensä satoja kilpailijoita.

Seuraava Umpihankihiihdon MM-kilpailu järjestetään 11.–13. helmikuuta 2022.

– Tervetuloa silloin Pudasjärven Syötteen upeisiin maisemiin, tiedotteessa todetaan.

Lue lisää vuoden 2020 kisoista:

Lunta riitti, yh­teis­työ toimi – um­pi­han­ki­hiih­to jo 23. kerran, pientä uu­tuut­ta­kin kisassa oli mukana

Kol­mas­tois­ta kerta toden sanoi – Teijo Iinatti pa­laut­ti um­pi­han­ki­hiih­don mes­ta­ruu­den Pu­das­jär­vel­le, Kiin­teis­töneliö jouk­kueis­ta paras

Fakta

Umpihanki-hiihdon MM-kilpailut

Kilpailu on kaikille avoin.

Kaikenikäiset miehet ja naiset kilpailevat yhdessä.

Kilpailuun kuuluu hiihtovaeltamista maastossa sekä tehtävärastien suorittamista.

Kilpailuun voi osallistua, jos jaksaa hiihtää 15-kiloisen repun kanssa 10 tuntia päivässä, josta 7 tuntia tehdyllä uralla ja 3 tuntia umpihangessa.

Lisäksi kilpailijan pitää osata yöpyä tulilla laavussa tai louteessa, pukeutua oikein ja liikkua ankarassakin pakkasessa.

Kilpailun järjestää Pudasjärven Urheilijat ja sen järjestelyihin osallistuu vuosittain myös suuri talkootyöntekijöiden joukko.