Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soitot: "Onko Pu­das­jär­vel­lä aja­tel­tu voiko kou­lu­tie­tä saada tur­val­li­sek­si Kuu­sa­mon­tien ra­ken­ta­mal­la riip­pu­sil­ta sillan ala­vir­ran puo­lel­le"

Pudasjärvi

Kappale Pudasjärven katukuvaa poistui, kun entisen Koillis-Pohjan sähkön rakennuksen tontilta purettiin masto pois.
Kappale Pudasjärven katukuvaa poistui, kun entisen Koillis-Pohjan sähkön rakennuksen tontilta purettiin masto pois.
Kuva: Risto Pikkupeura

Voit lähettää numeroon teksti- ja kuvaviestejä, nyt myös Whats­Appilla julkaistavaksi. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä. Onko Pudasjärvellä ajateltu voiko koulutietä saada turvalliseksi Kuusamontien rakentamalla riippusilta sillan alavirran puolelle, kuten Jakkukylässä tehtiin. Siinä olisi myös näköalapaikka joen varrelle. Vähän maksaa, mutta rahaa lienee.

Olipa toiveikas veto entiseltä kaupunginjohtajalta nostaa sillan kaideasia pöydälle. Älkää selitelkö niitä vanhoja puolustuksia rumille kaiteille. Pleksi ei ole ainoa vaihtoehto, vaan korkea tiheä rauta-aita. Jos betoni halutaan pitää, korkeuden voi puolittaa ja yläosaan tiheä verkkoaitaa.

Konsteja kyllä on muuttaa sillan kaiteita. Kansalaisaloitteen aikoihin kaupungin vastauksesta kuvastui jääräpäinen päättäväisyys. Kaiteita ei petrata, vaikka mikä olisi.

Kaunein näkymä Iijoelle. Luonnon tarjoama jää bunkkerin ulkopuolelle. Samoin jalkakäytävältä tapahtuva roskien heittely jokeen ja kiusaamiset. Poikia luikkii tupakalle sillan alle kaiteet ylittäen. Saattaisi välituntivalvontaa helpottaa, kun ohikulkijat näkisivät kaiteentakaiset pakojuoksut. Suoja tuo kaide on monille koululaisten tyhmyyksille.

Stailattaisiin kaupunkikuva kerralla. Ruska-ajan Hirsikoulun värit jokirannan ruskapuiden loisteen rinnalla on niin kauniit, että nousisi Hirsikoulukin entistä enemmän ihailun kohteeksi.