Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sote-uu­dis­tus on epä­on­nis­tu­nut – muutos tar­koit­taa pal­ve­lui­den kes­kit­tä­mis­tä ja lä­hi­pal­ve­lui­den kar­si­mis­ta

Tammikuussa aloitti Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde. Toisin kuin ennen uudistusta kerrottiin, hyvinvointialueuudistus tulee vääjäämättä tarkoittamaan palveluiden keskittämistä ja lähipalveluiden karsimista.

Konkreettisesti hyvinvointialueuudistus tarkoittaa, että esimerkiksi Taivalkosken vuodeosaston paikkamäärä vähentyy 15 paikkaan, aikaisemmin siellä on ollut 34 vuodeosastopaikkaa. Vuodeosasto uhkaa sulkeutua Vaalassa jo keväällä. On vaan ajan kysymys, milloin myös Pudasjärvelle reilumpia säästöjä suunnitellaan.

Koska katson, että lähipalveluiden karsiminen ei palvele kansalaisia, olen jättänyt eriävän mielipiteen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen talousarviosta. Terveys-, sosiaali-, koulutus- ja mielenterveyspalveluita tulee olla tarjolla lähellä ja tasa-arvoisesti. Myös aluehallituksessa perussuomalaisten huolet on tuotu esille, mutta samalla on toki tiedostettava, että eräällä puolueella on siellä enemmistö päättää kaikista Pohteen asioista.

Mm. epäonnistuneen sote-uudistuksen takia Suomen terveydenhuolto tarvitsee tehohoitoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.