Pu­das­jär­ven ko­ro­na­tar­tun­ta­ry­päs on saatu tu­kah­du­tet­tua – vap­pua­kin tulee viettää vas­tuul­li­ses­ti

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä ei ole tullut esille uusia koronavirustartuntoja yli viikkoon. Viimeisin tilastoitu tartunta on viime viikon maanantailta, 12.4.

Pudasjärvellä tartuntoja on epidemian alusta lähtien todettu 26 kappaletta.

– Pudasjärvellä aiemmin esille tullut tartuntarypäs on saatu tukahdutettua eikä uusia tartuntoja ole tullut esille. Myös ryppääseen liittyviä karanteeneja on

purettu ja muun muassa etäopetukseen siirretyt koululuokat ovat palanneet lähiopetukseen, Oulunkaarelta tiedotetaan.

– Tilanne on nyt onneksi rauhoittunut eikä uusia laajoja altistumisketjuja ole tullut esille, sanoo Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen.

Vapun juhlinnassa toivotaan koronaohjeiden noudattamista.

– Vapun aika meitä tietysti mietityttää, mutta uskomme ja toivomme, että kuntalaiset muistaisivat viettää vappuakin vastuullisesti – pidetään tällä tavalla tilanne jatkossakin hyvänä, Saukkonen toteaa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä linjasi, että kulttuurilaitokset, kuten museot ja kirjastot, voivat avata ovensa terveysturvallisesti. Ryhmä myös jatkoi 10 hengen kokoontumissuositusta 9.5. saakka. Muut suositukset säilyvät ennallaan, mutta tilannetta tarkastellaan uudestaan ensi viikolla liikuntapaikkojen avaamisen osalta.

Pu­das­jär­ven Hir­si­kam­puk­sen ylä­kou­lul­la pa­la­taan lä­hi­ope­tuk­seen maa­nan­tai­na – uusia ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­to­ja ei ole il­men­nyt