Pu­das­jär­ven kau­pun­ki lin­ja­si: lasten ja nuorten ryh­mä­har­ras­tus­toi­min­ta voi jatkua Tuomas Sam­mel­vuo -sa­lil­la tietyin ra­joi­tuk­sin tam­mi­kuus­sa

Tuomas Sammelvuo -salilla saa jatkaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa 4.1.2021 lähtien koronarajoitukset huomioiden.
Tuomas Sammelvuo -salilla saa jatkaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa 4.1.2021 lähtien koronarajoitukset huomioiden.
Kuva: Toivo Kiminki

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä on tarkentanut tämän viikon keskiviikkona annettua ohjeistusta kaupunkikohtaisista koronarajoituksista liittyen lasten ja nuorten sisäliikuntaharrastuksien mahdollistamiseen Tuomas Sammelvuo -salilla.

Alle 12-vuotiaiden sekä 12–17-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta Tuomas Sammelvuo -salilla keskeytetään 3.1.2021 saakka, mutta 4.1.2021 harrastustoiminta voi jatkua tietyin edellytyksin.

Lapset ja nuoret voivat kokoontua harrastusten pariin Tuomas Sammelvuo -salille silloin, kun ryhmälle varatulle vuorolle osallistuu enintään 10 henkilöä mukaan lukien valmentajat ja ohjaajat.

Harjoituksiin saa osallistua ainoastaan terveenä. Ohjeena on, että pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin, kun se on mahdollista.

Toiminta suunnitellaan siten, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista pitää 1–2 metrin turvaväli toisiinsa koko ajan.

Yli 15-vuotiaat osallistujat sekä valmentajat ja ohjaajat käyttävät maskia tai visiiriä salilla ollessaan, mutta maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta.

Lisäksi yhteiskäytössä olevat välineet puhdistetaan harjoitusten alussa ja lopussa sekä mahdollisuuksien mukaan käyttäjän vaihtuessa.

Ohjeiden mukaan lasten ja nuorten saattajat pitävät 1–2 metrin turvavälin toisiinsa ja huolehtivat, ettei piha-alueelle synny ruuhkaa. Lapset ja nuoret saatetaan Tuomas Sammelvuo -salin ulko-ovelle.

Muiden kuin vuorolle osallistuvien oleskelu sisätiloissa on kielletty. Vuoron vastuuhenkilö odottaa ulko-ovella, päästää osallistujat sisään ja huolehtii, että ulkopuolisia ei tule sisätiloihin.

Valtakunnallisissa sarjoissa pelaavat tai niihin pääsyyn oikeuttaviin karsintoihin pyrkivät yli 18-vuotiaiden joukkueet voivat harjoitella varatuilla vuoroillaan Tuomas Sammelvuo -salissa 4.1.2021 lähtien. Toiminnassa noudatetaan samoja rajoituksia, mitä lasten ja nuorten ryhmäharrastuksiin on annettu.

Muu sisätiloissa tapahtuva 18 vuotta täyttäneiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään 18.1.2021 saakka. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena.

Myös kilpailujen, otteluiden sekä sarjatoiminnan järjestäminen kaupungin tiloissa kaikenikäisille keskeytetään 18.1.2021 saakka.

Kaupungin järjestämät, kuten kansalaisopiston, liikuntapalvelujen ja  nuorisopalvelujen, harrastusryhmät lapsille ja nuorille jatkuvat 18.1.2021 jälkeen.

Kaupungin ylläpitämillä luistelukentillä saa olla luistelemassa 10 henkilöä kerrallaan. Tämä koskee sekä varattuja vuoroja että vapaata luisteluaikaa.