Pu­das­jär­ven Hir­si­kam­puk­sel­la jouk­koal­tis­tu­mi­nen, 5A-luok­ka etä­ope­tuk­seen – kaikki ko­ro­nal­le al­tis­tu­neet on jäl­ji­tet­ty ja ase­tet­tu ka­ran­tee­niin

Pudasjärvellä on todettu tällä viikolla kolme uutta koronatartuntaa.

Pudasjärvellä on tullut huhtikuun alkupäivinä esille kolme uutta koronavirustartuntaa, joihin liittyy joukkoaltistumista, tiedotetaan Oulunkaarelta.

Kaikki altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin. Hirsikampuksen koulun 5A-luokka siirtyy etäopetukseen tiistaista 6. huhtikuuta alkaen.

–Joukkoaltistumisen johdosta Hirsikampuksen koulun 5A-luokka aloittaa koulunsa pääsiäisen jälkeen etäopetuksessa kahden viikon ajaksi, tiedotteessa todetaan.

Pudasjärven kaupunki ja koulutoimi on tiedottanut luokan oppilaita ja opettajia asiasta.

Oulunkaarelta muistutetaan koronaohjeiden noudattamisesta:

–Tartunnan saaneet ja altistuneet henkilöt ovat terveysviranomaisten seurannassa ja olemme muutenkin valppaina tilanteen suhteen. Muistutamme jälleen, että on tärkeää pysytellä nyt oman perheen piirissä ja välttää ulkopuolisia kontakteja, Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen painottaa tiedotteessa.

Koronaviruksen torjunnan perusohjeita on edelleen syytä noudattaa:

–Käytä maskia, huolehdi käsihygieniasta ja pysyttele kotona, jos sinulla on infektio-oireita. Varaa aika koronatestiin matalalla kynnyksellä, Saukkonen listaa.

Sunnuntain tilastojen mukaan Pudasjärvellä on todettu tähän mennessä yhteensä 17 koronavirustartuntaa.

Aiemmin tällä viikolla Oulunkaarelta tiedotettiin altistumismahdollisuudesta Pudasjärveläisissä liikkeissä.

Ko­ro­na­vi­rus­al­tis­tu­mi­set ovat olleet mah­dol­li­sia jois­sa­kin Pu­das­jär­ven kes­kus­tan liik­keis­sä tällä vii­kol­la tiet­tyi­nä aikoina