KEHITYSVAMMAISTEN ASUNTOLAHANKE: Katso videot: Pu­das­jär­vel­lä osoi­tet­tiin mieltä ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­olo­jen puo­les­ta – "Ke­hi­tys­vam­mai­sen voitava asua siellä, missä muutkin ih­mi­set"

Ensilumi: Lumi saattoi tulla jo jää­däk­seen, arvioi me­teo­ro­lo­gi Oskari Rockas Il­ma­tie­teen lai­tok­sel­ta

Mainos: Tutustu Ii­jo­ki­seu­dun si­säl­töön tar­jous­hin­taan, lehti + digi 3 kk 24,90 €! Tilaa tästä.

Ko­ro­na­ryöp­säh­dys rau­hoit­tui ja ro­ko­tus­kat­ta­vuus nyt­käh­ti Pu­das­jär­vel­lä – nuoret edel­leen rei­lus­ti jäl­jes­sä val­ta­kun­nan tasosta

Vähintään yhden koronarokotuksen on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n lauantaisten tietojen mukaan ottanut 73 prosenttia pudasjärveläisistä. Kahden annoksen suoja on 65,7 prosentilla kaupungin asukkaista.

Lokakuun alun tilanteeseen verrattuna kahden annoksen rokotuskattavuus on kohentunut kahden ja puolen prosenttiyksikön verran.

Kahden annoksen rokotuskattavuus on Pudasjärvellä koko maan tasoa hieman edellä, yhden annoksen osalta perässä.

-

Yhden annoksen rokotuskattavuudessa Pudasjärvi jää valtakunnan tasosta selvästi jälkeen erityisesti nuorimpien rokotettavien osalta. Ero on huomattava kaikissa alle 35-vuotiaiden ikäryhmissä.

Pudasjärvellä kirjattiin syyskuun lopussa runsaasti koronatartuntoja erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Koronaryöpsähdyksen vuoksi osa koululaisista siirtyi tämän viikon ajaksi etäopetukseen, ja myös nuorisotilojen käyttöä rajattiin.

Oulunkaari on vedonnut nuoriin toistuvasti, että nämä hakeutuisivat rokotuksiin.

Viesti on ilmeisesti ainakin osin mennyt perille, sillä kuun alun tilanteeseen verrattuna varsinkin alle 20-vuotiaiden rokotuskattavuus on kohentunut Pudasjärvellä huomattavasti.

Viimeisinä rokotusvuoroon tulleista 12–15-vuotiaista on Pudasjärvellä kertaalleen rokotettu lauantain tietojen mukaan 55,1 prosenttia ja 16–19-vuotiaista 62,5 prosenttia.

Vaikka ero on kaventunut, nuorimpien rokotuskattavuus on Pudasjärvellä edelleen selvästi valtakunnan lukemia heikompi.

Syyskuun lopussa äkillisesti pahentunut koronatilanne vaikuttaa rauhoittuneen Pudasjärvellä.

Tällä viikolla THL on kirjannut kaupunkiin vain kolme uutta koronatartuntaa, mikä on merkittävästi vähemmän kuin kahden edellisen viikon aikana, jolloin Pudasjärven koronatapausten kokonaismäärä tuplaantui.

Koko epidemian aikana Pudasjärvellä on todettu nyt 77 koronatapausta.