Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen Pu­das­jär­ven ko­ro­na­ryöp­säh­dyk­ses­tä: "­Ti­lan­ne näyttää aika huo­les­tut­ta­val­ta" – ­Ruuh­kau­tu­nut tar­tun­nan­jäl­ji­tys saanut apua muilta Ou­lun­kaa­ren kun­nil­ta

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen tilastoihin merkittiin Pudasjärven kohdalle torstaina kolme uutta koronatartuntaa.

Kaupungissa on parin viime viikon aikana todettu kolmisenkymmentä uutta tartuntaa, mikä on suurin piirtein saman verran kuin kaupungin aiemmat tartunnat koko korona-aikana yhteensä.

–Tilanne näyttää aika huolestuttavalta. Vaikka koko korona jo varmasti kyllästyttää, niin nyt jos koskaan tuttuja ohjeita pitää jaksaa noudattaa, kaupunginjohtaja Tomi Timonen muistuttaa Oulunkaaren tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan erityisen tärkeää on turvavälien pitäminen, käsienpesusta huolehtiminen sekä maskin käyttö sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Jos tietää altistuneensa ja tulee vähäisiäkin oireita, tulee hakeutua koronatestiin, vaikka olisi saanut jo kaksi rokotetta. Pudasjärven terveysaseman ajanvarausnumero on 08 5875 6600.

Tartuntoja on erityisen runsaasti koululaisten ja nuorten keskuudessa. Kaikkien sairastuneiden osalta ei ole tiedossa, mistä tartunta on saatu.

Tiedotteen mukaan tartunnanjäljitys Pudasjärvellä on ruuhkautunut, mutta siihen on saatu apua muilta Oulunkaaren kunnilta. Suurten tartuntamäärien lisäksi henkilökunnan aikaa vie käynnissä oleva muutto uuteen Hyvän olon keskus Pirttiin.

– Tartunnanjäljityshenkilökunta tekee tärkeää työtään ja asettaa karanteeniin niitä henkilöitä, joiden tiedetään olleen lähikontaktissa koronaa sairastaneen kanssa ja olevan suuressa riskissä saada tartunta, tiedotteessa sanotaan.

Oulunkaaren ylilääkäri Tuula Saukkonen korostaa rokotusten tärkeytää.

– Pudasjärvellä on paljon rokottamattomia nuoria ja nuoria aikuisia, joiden olisi nyt ehdottoman tärkeää ottaa rokote, ettei Pudasjärven koronatilanne riistäydy käsistä, Saukkonen vetoaa tiedotteessa.

Pudasjärvelle on suunnitteilla walk-in-rokotuspäiviä, jolloin ensimmäisen tai vahvistusannoksen voi hakea ilman ajanvarausta. Näillä näkymin ensimmäinen walk-in-rokotustapahtuma on Hyvän olon keskus Pirtissä viikolla 41 eli 11. lokakuuta alkavalla viikolla.

Pudasjärven koronarokotusnumero 08 5875 5012 palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–9. Rokotteen voivat saada kaikki 12 vuotta täyttäneet.

Oulunkaari tiedottaa altistumisista ja muista koronaan liittyvistä asioista ajantasaisesti verkkosivuillaan.

Lisäys 30.9.2021 klo 14.00: Lisätty tieto torstain kolmesta uudesta tartunnasta.