Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Elävän Iijoen melonta ja soutu -ta­pah­tu­mas­sa jaetaan tänä vuonna tietoa puu­ve­nees­tä

Elävän Iijoen melonta ja soutu 2022 -tapahtumassa juhlitaan puista soutuvenettä ja pyritään siirtämään joella liikkumiseen liittyviä taitoja nuoremmille sukupolville.

Pudasjärvi

Elävän Iijoen melonta ja soutu 2022 -tapahtuma lähestyy. Elävä Iijoki -yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan, että viisipäiväinen jokiretki Iijoella järjestetään tänä vuonna 5.-9. heinäkuuta.

Jokimatkaa taitetaan veneillä, kanooteilla ja kajakeilla. Matkalle lähdetään Taivalkosken Jokijärveltä, ja retki päättyy Pudasjärven Kipinän kyläjuhlaan. Yöpymispaikat sijaitsevat Taivalkoskella, Parviaisessa, Kuressa ja Pudasjärvellä. Matkaa kertyy yhteensä noin 160 kilometriä.

Pohjoinen kulttuurivirta kuvaa ja äänittää Iijoella pohjoisten vesireittien kulttuurihistoriaa ja elämän ilmiöitä tutkivaa dokumenttia. Dokumentti on osa Delta Life -kokonaisuuden matkaa jääkaudelta kohti nykyaikaa ja Oulun 2026 kulttuuripääkaupunkivuoden huipentumaa.

Tapahtuma on ilmoitettu osaksi Euroopan Kulttuuriympäristöpäivää, jonka teemana on tänä vuonna Kestävä perintö.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin