Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Tämän verran Poh­jois-Poh­jan­maan kun­nis­sa on kuollut ihmisiä ko­ro­naan – Kuu­sa­mon ja Li­min­gan luvut synk­kiä, Oulun ko­ro­na­kuol­lei­suus vain kol­man­nes val­ta­kun­nan tasosta

Kuntien koronakuolemissa on keskenään merkittäviä eroja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. – Jokainen kuolemantapaus on aina surullinen, ja niitä ei tietenkään toivota minkään taudin kohdalla, mutta 62 kuolemaa on Oulussa väestöön nähden vähemmän kuin mitä epidemian alussa arvioitiin, sanoo vs. terveysjohtaja Jarkko Huusko.

Oulun kaupungin vs. terveysjohtajan Jarkko Huuskon mukaan Oulun koronakuolemia kertyi erityisesti kaupunginsairaalassa ja eri asumisyksiköissä olleissa tartuntaryppäissä.
Oulun kaupungin vs. terveysjohtajan Jarkko Huuskon mukaan Oulun koronakuolemia kertyi erityisesti kaupunginsairaalassa ja eri asumisyksiköissä olleissa tartuntaryppäissä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on kuollut pandemian aikana koronaan yhteensä 198 ihmistä, selviää sairaanhoitopiirin tilastoista. Eniten koronaan kuolleita on ollut Oulussa (62), Kuusamossa (34) ja Limingassa (17).

Kaikkien kolmen kunnan kuolinluvut poikkeavat tavanomaisesta: Oulussa koronakuolleisuus on ollut vain kolmasosan siitä, mitä se koko maassa on keskimäärin ollut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.