Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pu­das­jär­vi nousi ko­ro­na­kar­tal­le – Poh­jois-Poh­jan­maal­la eletään ko­ro­na­epi­de­mian le­viä­mis­vai­het­ta

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivittäin päivittyvissä tilastoissa näkyy nyt myös Pudasjärven koronavirustartuntojen tilanne.

Sunnuntain tilastojen mukaan Pudasjärvellä on viisi testein toditettua koronavirustartuntaa. Aiempina päivinä Pudasjärveä ei ole THL:n koronakartalla näkynyt, joten viiden tartunnan raja on rikkoontunut ihan hiljattain.

Lauantai-iltana Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä tiedotti, että maakunta on siirtynyt epidemian leviämisvaiheeseen.

Leviämisvaihe on epidemiatilanteen kolmiportaisessa asteikossa kaikista vakavin. Koronatartuntojen määrä Pohjois-Pohjanmaalla on lisääntynyt merkittävästi edeltävän viikon aikana. Selkeästi eniten tartuntoja on Oulussa.

THL: Oulussa 37 uutta tar­tun­taa, vain Hel­sin­gis­sä enemmän – myös Yli­vies­kas­sa, Tyr­nä­väl­lä ja Kuu­sa­mos­sa uusia tar­tun­to­ja

Koordinaatioryhmä valmistelee alueelle laajamittaisia leviämisvaiheen suosituksia sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Suosituksista tiedotetaan tiistaina 1.12.

Myös Pudasjärven kaupungin johtoryhmä ja valmiusjohtoryhmä käsittelevät muuttunutta tilannekuvaa ja valmistelevat uusien rajoituksien ja suosituksien käyttöönottoa kaupungin alueella ensi viikon alussa, kaupungin nettisivuilla tiedotetaan.

Päätöksistä tiedotetaan ensi viikon aikana.

Lue lisää Pudasjärvellä jo voimassa olevista koronasuosituksista:

Nyt se maski vii­mein­kin käyt­töön – Pu­das­jär­ven kau­pun­ki siirtyy etä­ko­kouk­siin