SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Ti­mo­nen: Syys­lo­mal­la tur­val­li­ses­ti

-
Kuva: Jouni Porsanger

Pudasjärvellä ja Pohjois-Pohjanmaalla olemme koronatilanteen osalta vielä THL:n luokituksen perusvaiheessa.

Taudin ilmaantuvuus on maltillista, vaikka nousua kesän lukemista hieman onkin. Pudasjärvellä ei ole todettu koronatartuntoja kevään jälkeen.

Koulujen syyslomaviikot ja ihmisten käyttäytyminen lähiviikkoina saattavat tämän muuttaa. Varautuminen on aloitettu ennalta ja maakunnassa on tullut voimaan 12.10. etätyösuositus sekä maskisuositus terveydenhuollon henkilökunnalle ja asiakkaille.

Pudasjärven kaupungin toimipisteissä etätyötä tehdään soveltuvin osin. Kuitenkin niin, että kaikki palvelut ovat toiminnassa. Kokouskäytännöissä suositaan etäkokouksia ja matkustamista vältetään. Luottamushenkilöiden kanssa pidettävät kokoukset hoidetaan pääasiassa hybridimallilla eli kokouksissa on mahdollisuus osallistua etänä. Kuten viime viikon kokous, valtuuston marraskuun kokous pidetään näillä näkymin Hirsikampuksella turvavälejä noudattaen ja maskeja käyttäen.

Toivotaan, että meillä pudasjärveläisillä ja kaikilla muilla lomiaan viettävillä suomalaisilla on malttia pitää hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolta.

Maakuntien rajoja ei ole laitettu kiinni, joten varmasti meilläkin matkailee kaupungin alueella paljon ihmisiä ympäri Suomea, myös heikomman tautitilanteen alueilta. Toivotan vieraat lämpimästi tervetulleiksi Pudasjärvelle.

Toivon kuitenkin, että hekin muistavat saman kuin me täällä; pesemme kädet, huolehdimme turvaväleistä ja käytämme tarvittaessa maskeja. Liikumme muutenkin väljästi ja järkevästi ihmismassoja ja ”ahtaita paikkoja” välttäen.

Näin voimme turvallisesti käyttää alueemme monipuolisia palveluja ja nauttia upeasta syysluonnosta!

Tomi TimonenPudasjärven kaupunginjohtaja