Pu­das­jär­ve­läis­ten al­tis­tu­mi­sia alle 20 Pik­ku-Syöt­teen ko­ro­na­ta­pauk­siin liit­tyen – yh­teen­sä 317 eri paik­ka­kun­nil­la asuvaa ka­ran­tee­nis­sa

Pikku-Syötteellä viime viikolla oleskelleilla on todettu koronavirustartuntoja.
Pikku-Syötteellä viime viikolla oleskelleilla on todettu koronavirustartuntoja.
Kuva: Toivo Kiminki

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteen koronavirustartuntoihin liittyen on saatu lisätietoa.

Pikku-Syötteellä viime viikolla vierailleissa ryhmissä on havaittu koronavirustartuntoja, joiden johdosta 317 ihmistä eri paikkakunnilla on asetettu karanteeniin, tiedotetaan Oulunkaaren kuntayhtymästä.

Tämän aamun tietojen perusteella tartuntoja olisi todennettu yhteensä kuusi.

Pikku-Syötteen tartuntoihin liittyviä Pudasjärven asukkaiden altistumisia on tullut esille alle 20. Altistumiset koskevat Pikku-Syötteen työntekijöitä.

Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri Tuula Saukkonen kertoo tiedotteessa, että Syötteen koronatartunnoista liikkeelle lähtenyt altistumisketju ulottuu suurimmaksi osaksi muille paikkakunnille.

Altistumisia on tapahtunut 19.–23.10. välisenä aikana. Tuona aikana Pikku-Syötteellä yöpyneitä ja harrastusaktiviteeteissa mukana olleita on asetettu karanteeniin.

– Pikku-Syötteen tartuntaketjut ja altistuneet on alueella saatu jäljitettyä. Altistuneet on asetettu 10 vuorokauden karanteeniin, tiedotteessa todetaan.

Karanteeniin asetettuja on ohjeistettu seuraamaan omaa vointiaan tarkasti.

– Mikäli karanteenin aikana ilmenee flunssaoireita, karanteeniin asetetun tulee ottaa yhteyttä terveysasemalle ja varata aika koronatestiin.

Karanteeni ei koske karanteeniin asetetun lähipiiriä tai tapaamia henkilöitä, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa toisin kuin karanteeniin asetettu.

Aihetta uusille rajoitustoimenpiteille ei ole:

– Tartunta- ja altistumisketjut on saatu hyvin hallintaan ja altistuneet asetettu karanteeniin. Näin ollen ei siis ole tarvetta uusille rajoitustoimenpiteille Pudasjärven kaupungin tai Syötteen alueen liikkeiden tai asukkaiden osalta, Tuula Saukkonen sanoo.

Kaupunki tiedotti aiemmin tänään, että Pikku-Syötteen tiloissa toimivan Syötteen koulun oppilaat sekä Lakarin 6B-luokan oppilaat siirtyvät loppuviikoksi etäopetukseen varotoimenpiteenä.

Saukkosen mukaan tilanne on hyvin terveysviranomaisten hallinnassa, vaikka altistumisketju on iso.

– Kehotammekin ihmisiä rauhallisuuteen. Hyvä on myös muistaa testaamiseen liittyvät periaatteet: jos sinulla on flunssan oireita, kannattaa hakeutua koronatestiin. Oireettomana testiin ei kuitenkaan tarvitse tulla.

Pudasjärven koronavirustartuntojen määrä on edelleen alle viisi.

– Pudasjärven koronatilanne rauhallinen Pikku-Syötteen koronatapauksista huolimatta, painotetaan Oulunkaarelta.

– Pikku-Syötteellä on toimittu vastuullisesti ja esimerkiksi tilojen käyttöä ja ruokailuja on porrastettu asianmukaisesti. Se voi säästää meidät laajemmilta jatkotartunnoilta, Tuula Saukkonen toteaa.