SYÖTE: Syöt­teen kan­sal­lis­puis­tos­sa kävi 118 000 mat­kai­li­jaa – puis­to­jen vai­ku­tus pai­kal­lis­ta­lou­teen kasvoi kä­vi­jä­mää­riä enemmän

Vastaa kyselyyn: Kuinka tyy­ty­väi­nen olet Hyvän olon keskus Pirt­tiin?

Mainos: Tilaa pai­kal­li­set pu­heen­ai­heet vuo­dek­si, saat kaksi kuu­kaut­ta kaupan päälle! Tee Ii­jo­ki­seu­dun tilaus tästä.

Syöt­teen koulun op­pi­laat ja Lakarin kou­lai­sia etä­ope­tuk­seen ko­ro­na-al­tis­tuk­sen varalta

Syötekylän lapset käyvät koulua Pikku-Syötteen Syötekeskuksessa, jossa on perinteisesti järjestetty muidenkin koulujen leirikouluja.
Syötekylän lapset käyvät koulua Pikku-Syötteen Syötekeskuksessa, jossa on perinteisesti järjestetty muidenkin koulujen leirikouluja.
Kuva: Toivo Kiminki

Syötteen koulun oppilaat ja Lakarin koulun 6B-luokka siirtyvät 29.-30.10 väliseksi ajaksi etäopetukseen, Pikku-Syötteellä syysloman aikana todetun koronavirusaltistuksen takia.

Kyseessä on varmuustoimenpide liittyen Syötekeskuksen työntekijän sairastumiseen sekä Lakarin koulun 6B-luokan oppilaiden leirikouluun Pikku-Syötteen tiloissa.

Edellisellä viikolla Syötekeskuksen työntekijä on saanut flunssan oireita ja käynyt viikonloppuna koronatesteissä. Koronatestin tulos on tullut tiistaina ja se on ollut positiivinen. Työntekijä ei ole ollut töissä tällä viikolla.

Syötteen tai Lakarin koulujen oppilaat eivät ole olleet suorassa kontaktissa tartunnan saaneeseen työntekijään, eikä altistumista ole tapahtunut – ellei uusia sairastumisia Syötekeskuksen työntekijöiden osalta ilmene.

Kaupungintalolta tiedotetaan, että varotoimenpide ei vaikuta perheiden muihin lapsiin tai aikuisiin. Oppilaat tai henkilökunta eivät ole karanteenissa.

Mahdollisesti altistuneita kehotetaan välttämään loppuviikosta kontakteja perheen ulkopuolelle. Jos oppilaalla ilmenee flunssan kaltaisia oireita, on syytä käydä koronatestissä.

Oppilaat palaavat kouluun normaalisti maanantaina 2.11.2020, ellei uutta ohjeistusta anneta.