Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ou­lun­kaa­ri ja van­hus­pal­ve­lut – ovatko pal­ve­lut riit­tä­viä Pu­das­jär­vel­lä ja mikä on tär­kein­tä?

Kunta majoitti vanhuksia väestönsuojassa ja ilmoitti palvelunsa olevan riittäviä – olemme saaneet eri medioista lukea.

Vanhuspalvelujen riittävyys näyttää hyvin erilaiselta, kun sitä katsotaan vanhan ihmisen tai kunnan näkökulmasta. Oulunkaaren vanhuspalvelujohtaja Hannele Pöykiö sanoo, että Pudasjärvellä on edelleen liikaa hoivakotihoitoa.

– 75 vuotta täyttäneille tehostettua palveluasumista on tarjolla 8 % ikäryhmästä ja sen pitäisi olla 6 %. Eli meillä on edelleenkin melkein 40 paikkaa liikaa kansalliseen suositukseen nähden.

En ymmärrä, en. Kentältä kuuluvat terveiset huutaa, ettei suosituksista huolimatta paikkoja ole! Onkohan suosituksiin otettu huomioon meidän laajan alueemme ikääntyvää asukaslukua lainkaan? Epäilen.

Niinpä kysyn, kumpi on tärkeämpi: A) tilastot vai B) tarve hoivapaikkoista?

Kuulin itse yhdeltä ”Kaaren johtajalta” kasvotusten keskustellessamme männä viikolla, että ”kumpa joku rupeaisi yksityisyrittäjäksi tarjoamaan vanhuksille ympärivuorokautista hoivaa, vanhustenhoivakodin muodossa.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.