Valtuusto: His­to­rian ha­vi­naa: val­tuus­to päätti vuo­des­ta 2009 toi­mi­neen Ou­lun­kaa­ren pur­ka­mi­ses­ta – kun­ta­yh­ty­mä jär­jes­ti 1,5 mil­jar­din edestä pal­ve­lu­ja

Sotaharjoitus: Il­ma­voi­mien suuri il­ma­so­ta­har­joi­tus näkyy Pu­das­jär­vel­lä lo­ka­kuun en­sim­mäi­sel­lä vii­kol­la – Pu­das­jär­ven len­to­kent­tä ja muita alueita har­joi­tus­käy­tös­sä

Tilaajille

Metsää lakosi satoja tu­han­sia kuu­tioi­ta – Rajuin myrsky mies­muis­tiin kuritti pahiten Tai­val­kos­kea: " Monella yk­si­tyi­sel­lä met­sän­omis­ta­jal­la kaatui kaikki"

Metsätuhojen määrää voidaan vasta arvioida, mutta jo nyt on selvää, että taloudelliset tuhot ovat mittavat.

Taivalkoski on alustavien arvioiden mukaan kärsinyt maakunnan mittavimmat metsätuhot maanantain ja tiistain aikana Pohjois-Pohjanmaalla raivonneissa myrskyissä. Etenkin Jokijärven, Jurmun, Taivalkosken keskustan ja Metsäkylän alueella myrsky on kaatanut metsää laajoilta alueilta.

– Täällä näyttää paikoitellen sotatantereelta. Puita on katkeillut ja kaatunut talojen ja autotallien päälle ja pitkin poikin metsäteitä niin, että niitä pitkin ei voi kulkea. Myrsky alkoi tiistai-iltana 18 aikaan ja sitä kesti muutaman minuutin ajan. En ole yli kolmenkymmenen vuoden aikana nähnyt vastaavaa, kuvailee Metsäkeskuksen metsäneuvoja Markku Paloniemi.