Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Maa­han­muut­ta­ja­nuor­ten per­he­ryh­mä­ko­din toi­min­ta loppuu tänä vuonna Pu­das­jär­vel­lä

Vuonna 2009 Pudasjärvellä aloitti toimintansa nuorten maahanmuuttajien tukiasumisyksikkö, joka muutettiin vuonna 2010 alaikäisenä Suomeen saapuneiden pakolaisten perheryhmäkodiksi.

Yksin Suomeen tulleiden maahanmuuttajalasten ja -nuorten perheryhmäkodit keskitetään Pohteen alueella Ouluun. Pudasjärven perheryhmäkodin toiminta lakkautetaan tänä vuonna. Yle Oulun uutiset kertoi maanantaina, että toiminta siirretään Oulun vastaanottokeskuksen alaisuuteen Ouluun ja Oulunsaloon.

Pudasjärvellä on tilat neljälle nuorelle oleskeluluvan saaneelle alle 18-vuotiaalle nuorelle. Oulussa toimii nykyisin seitsenpaikkainen perheryhmäkoti ja Oulunsaloon perustetaan uusi samankokoinen perheryhmäkoti.

Uutisen mukaan perusteena muutokselle on se, että lapset ja nuoret ovat jo lähtökohtaisesti Oulun vastaanottokeskuksen alaisuudessa eikä heitä haluta siirtää toiselle paikkakunnalle.

– Tämä on meille suuri menetys.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin