Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuntien ta­lou­des­sa tiukkaa aikaa – Pu­das­jär­vel­lä­kin on tarve säästää

On taas elämä kallistunut syksyn puolelle ja alkanut kunnissakin ensi vuoden talousarvioiden suunnittelu ja sen mukaan toimintojen tarkastelu. Pohditaan, mitä palveluita kunta voi kohtuudella kuntalaisille tarjota talousresurssit huomioiden.

Pudasjärven kunnassakin on ollut nähtävissä jo tovin aikaa, että ei voi tällaisena loputtomiin jatkaa. Täällä on käynyt konsultteja selvittämässä tilannetta, josta yleensäkin on saatu negatiivista palautetta kunnan taloudesta.

Pudasjärvellä on tehty korjausliikkeitä, joilla on tavoiteltu sen kolmivuotiskauden aikaista talouden tasapainoon saattamista. Mutta ei se ole oikein onnistunut, koska kunnassa on ollut menot leveämpiä kuin tulot ja lisäksi on ollut kovia investointeja.

Nyt on vielä epävarmaa, miten maamme hallinnossa kuntia kohdellaan jatkossa. Sen voi arvailla, että ei rahahanat kovinkaan rehota auki kuntien valtionosuuksia jaettaessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.