Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Eh­do­kas­han­kin­nas­ta kohti kun­ta­vaa­li­työ­tä – eh­do­kas­ha­ke­muk­set jä­tet­tä­vä vii­meis­tään tänään

Eniten ehdokkaita Pudasjärvellä on nimeämässä keskusta. Viime viikolla keskustan kokouksessa valtuustosali oli täynnä väkeä. Ehdokkaat saivat allekirjoitettavakseen myös ehdokkaan oman huoneentaulun. Keskustalaiset ehdokkaat allekirjoittivat keskustan eettisen huoneentaulun, jonka periaatteita puolueen kuntavaaliehdokkaiden edellytetään noudattavan. Huoneentaulua allekirjoittamassa Eero Hyttinen. Taustalla myös ehdokkaaksi lupautunut Mirka Pääkkö.
Eniten ehdokkaita Pudasjärvellä on nimeämässä keskusta. Viime viikolla keskustan kokouksessa valtuustosali oli täynnä väkeä. Ehdokkaat saivat allekirjoitettavakseen myös ehdokkaan oman huoneentaulun.
Eniten ehdokkaita Pudasjärvellä on nimeämässä keskusta. Viime viikolla keskustan kokouksessa valtuustosali oli täynnä väkeä. Ehdokkaat saivat allekirjoitettavakseen myös ehdokkaan oman huoneentaulun.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärvellä keskustan listoilla oli jo viime viikolla 29 nimeä. Nuorimpana ehdokkaana listoilla on maaliskuussa 18 vuotta täyttävä lukiolainen Johannes Putula.

Keskustan tavoitteena on saada täysi lista eli 40 nimeä. Loppukirin aikana puolueväki kannustikin toisiaan kovasti kyselemään ehdokkaita eri kyläkulmilta.

Vasemmistoliitto puolestaan jalkautui torille viime viikolla. Tuolloin tiedossa oli ainakin kuusi varmaa ehdokasta.

Sosialidemokraatit pitivät myös viime viikolla oman tilaisuutensa, jossa ehdokkaita oli varmistunut jo tusinan verran.

Vastikään perustettu vihreiden Pudasjärven paikallisjärjestö on myös asettamassa ehdokkaita. Heitä on Kari Tykkyläisen johtamaan ryhmittymään tulossa toista kymmentä.

Perussuomalaisten listalla on ollut jonkin verran varmoja nimiä, mutta lopullinen ehdokasmäärä selvinnee tänään iltapäivällä.

Kokoomuksella ehdokkaita on tähän mennessä ollut tiedossa puolen kymmentä.

 

Kuntavaalit 2017

Vaalipäivä sunnuntai 9.4.2017

Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.–4.4.

Ehdokasasettelu vahvistetaan torstaina 9.3.

Ehdokashakemukset jätettävä viimeistään tiistaina 28.2. ennen klo 16.