Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Viikon saldo: Pu­das­jär­vel­lä kah­dek­san uutta ko­ro­na­ta­paus­ta – Tai­val­kos­kel­la kol­man­net ro­ko­tuk­set käyneet kau­pak­si etenkin van­him­mil­le kun­ta­lai­sil­le, Pu­das­jär­vel­lä eivät niin­kään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kirjasi Pudasjärvelle viime viikolla kahdeksan uutta koronatapausta. Kyseessä on suurin määrä koronatapauksia yhden viikon aikana sitten syys-lokakuun vaihteen koronaryöpsähdyksen.

Osa viime viikolle merkityistä koronatapauksista voi olla sitä edeltävän viikon lopulta, sillä THL kertoo viikonlopun koronalukemat vasta maanantaina. Samasta syystä luvussa ei ole mukana viime viikonloppuna mahdollisesti todettuja uusia koronatartuntoja.

Taivalkoskelle ei merkitty viime viikolla uusia koronatapauksia.

Viime vuonna alkanee epidemian aikana Pudasjärvelle on nyt merkitty kaikkiaan 91 ja Taivalkoskelle 95 korontapausta.

Koronarokotuskattavuus eteni Pudasjärvellä viime viikolla varsin nihkeästi. Kaksi rokotusta on sunnuntain lukemien perusteella saanut 77,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä pudajärveläisistä. Lisäystä edellisviikkoon on 0,1 prosenttiyksikköä.

Taivalkoskella kaksi rokoteannosta on saanut 80,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Lukema koheni edellisviikosta 0,6 prosenttiyksikköä.

Pudasjärven ja Taivalkosken rokotuskattavuuden ero on räikeimmillään nuorimmissa rokotettavissa ikäryhmissä. Taivalkoskella jo reilusti yli puolet alle 20-vuotiaista on saanut kaksi rokoteannosta, mutta Pudasjärvellä jäädään siitä kauas.

Kolmannen rokoteannoksen on saanut Taivalkoskella jo 46,6 prosenttia kunnan yli 80-vuotiaista. Pudasjärvellä vastaava lukema 3,4 prosenttia. Kaiken kaikkiaan kolmansia rokoteannoksia on annettu Taivalkoskella 329 ja Pudasjärvellä 178.

Kolmansia rokotuksia annetaan toistaiseksi 60 vuotta täyttäneiden lisäksi vain rajatulle joukolle. Ikänsä puolesta kolmansien rokotusten kohderyhmään kuuluvista taivalkoskelaiset ovat käyneet rokotuksilla selvästi koko maan tasoa enemmän, pudasjärveläiset vähemmän.

Tarkempia tietoja kolmansista rokotuksista löytyy THL:n verkkosivuilta.

Juttua muokattu 22.11.2021 klo 11.11: Lisätty tiedot koronatartuntojen kokonaismäärästä koko epidemian aikana.