Valta vaihtui Pu­das­jär­ven lu­kiol­la – katso kuvat van­ho­jen tans­sien pyör­teis­tä

Tänä vuonna lukion vanhat tanssivat Hirsikampuksen aulassa kaksi näytöstä. Illalla luvassa on vielä yleisönäytös Tuomas Sammelvuo -salilla. Vanhojen pukuloisto on sädehtivä. Tänä vuonna puvuissa nähtiin ilmavia tyllihelmoja ja kimaltavia koristuksia. Tytöt kertoivat, että monet ovat hankkineet puvun käytettynä.
Tänä vuonna lukion vanhat tanssivat Hirsikampuksen aulassa kaksi näytöstä. Illalla luvassa on vielä yleisönäytös Tuomas Sammelvuo -salilla.
Tänä vuonna lukion vanhat tanssivat Hirsikampuksen aulassa kaksi näytöstä. Illalla luvassa on vielä yleisönäytös Tuomas Sammelvuo -salilla.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Valta vaihtui Pudasjärven lukiolla tänään perjantaina, kun lukion toisen vuosikurssin opiskelijoista tuli koulun vanhimpia. Perinteiseen tapaan vallan vaihtoa juhlistettiin vanhojen tansseilla, joihin osallistui tänä vuonna lähes kaikki lukion vanhat.

Yhteensä pareja parketilla nähtiin 16. Tanssijoiden joukossa oli ensimmäistä kertaa myös kaksi ammattiopiston opiskelijaa paikkaamassa poikien vähäisempää määrää tyttöihin verrattuna.

Perjantaina puolen päivän aikaan tunnelma Hirsikampuksella oli jännittynyt mutta iloinen. Vanhat tanssivat ensimmäistä kertaa koulun aulatilassa, joka raivattiin ruokailun jälkeen avonaiseksi.

Ensimmäisenä vuorossa oli 0–6.-luokkalaisille pidetty esitys. Alakoululaiset seurasivat tanssijoita hurmaantuneina ja keskittyneinä niin lattiatasosta, portaista kuin parveltakin. Yhdeksän tanssia sisältänyt taidokas esitys sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Päivän aikana vanhat tanssivat Hirsikampuksella oman esityksensä yläkoululaisille ja lukiolaisille. Lisäksi osa vanhoista käy vierailemassa vanhusten luona iltapäivällä.

Juhlavan ja ikimuistoisen päivän kruunaa kello 18 alkava, kaikille avoin yleisöesitys Tuomas Sammelvuo -salilla. Siellä nähdään yhdeksän perinteisen vanhojen tanssin lisäksi tanssijoiden oma tanssi, jossa luvassa on monenlaista tyyliä ja vauhdikasta meininkiä.

Vanhojen tanssiparit ovat:

Neea Ikonen ja Rasmus Kemppainen, Emmi Pikkuaho ja Eetu Haataja, Heidi Niva ja Jere Räisänen, Elice Haataja ja Matti Aittokumpu, Johanna Pesonen ja Sakari Jokikokko, Siiri Ojala ja Jaakko Ruokangas, Essi Pätsi ja Kaapo Lasala, Veera Tauriainen ja Ilmari Kokko, Pinja Purola ja Tommi Vanhanen, Sara Ervasti ja Leevi Satokangas, Maria Mattinen ja Jere Ranua, Minja Kaijala ja Arttu Niemelä, Elina Harju ja Arttu Isomursu, Mette Tyni ja Joona Haanela, Nea Parviainen ja Vili Erkkilä sekä Roosa Sainsalo ja Miro Junna.

Tanssien juontajina toimivat lukiolaiset Juho Lumme ja Vilma Hyvärinen. Tanssien opetuksesta vastaavat liikunnanopettajat Mikko Raappana ja Jari Outila.

Katso lisää kuvia tansseista kuvagalleriastamme, johon pääset tästä linkistä.