Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Va­lo­kui­tu­ver­kon maan­ra­ken­nus­työt lop­pu­suo­ral­la – töitä käyn­nis­sä taa­ja­mas­sa ja sen ul­ko­puo­lel­la

Pudasjärven torille Kairan Kuitua vedettiin jo viime vuonna, mutta tänä vuonna valokuituverkon rakentaminen on vielä jatkunut taajamassa.
Pudasjärven torille Kairan Kuitua vedettiin jo viime vuonna, mutta tänä vuonna valokuituverkon rakentaminen on vielä jatkunut taajamassa.
Kuva: Toivo Kiminki

Kairan Kuitu Oy:n valokuituverkon rakentaminen on edennyt hyvin ja maanrakentaminen on jo loppusuoralla, yhtiöstä tiedotetaan.

Pudasjärven keskustassa meneillään on Huhtotien putkitus ja kaapelointi, minkä jälkeen siirrytään Sivakkasuon rivitalojen kautta Pudasjärven taajama-alueen jälkiliittymien rakentamiseen.

Kairan Kuidusta muistutetaan, että taajaman osalta liittymätilauksilla on jo kiire, sillä uusia liittymiä 100 euron hinnalla otetaan vastaan 5. heinäkuuta saakka.

Myös taajaman ulkopuolella työt ovat edenneet vauhdilla. Maanrakennuksen osalta valmiita kohteita ovat jo Levo-oja, Autioperä, Salmijärvi sekä Kosamonjärvi.

Työt ovat käynnissä Konttilan ja Malisensuon alueilla. Näiden lisäksi Kollajalla tehdään vielä maanrakennusta sekä ilmakaapelien asennusta heinäkuun aikana.

Myöhäisestä keväästä huolimatta työt ovat edenneet vauhdilla maanrakennuksen osalta. Rakennetun verkon ja asiakasliittymien kytkentätyöt ovat käynnistyneet ja tavoitteena on saada kytkentätyöt valmiiksi elo-syyskuun aikana.