Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Työt­tö­myys­lu­ke­mat kur­jis­tu­vat Poh­jois-Poh­jan­maal­la, uusia työ­paik­ko­jen määrä romahti – Pu­das­jär­vel­lä maa­kun­nan korkein työt­tö­myys

Pohjois-Pohjanmaan työttömyys jatkaa kasvuaan. Maakunnassa oli elokuun lopussa 19 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 12,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste on nyt 10,4 prosenttia, kun koko maassa se on 9,4 prosenttia.

Työllisyystilanne kohenee vuosittain koulujen alkaessa elokuussa, kuten tänäkin vuonna: työttömiä oli elokuussa 3000 vähemmän kuin heinäkuussa. Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Maakunnan korkein työttömyysaste on Pudasjärvellä (14) ja matalin Limingassa (5). Oulun työttömyysaste on 12,1.

Työttömyys on kasvanut eniten 40–44-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa kasvua on 26,5 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden työttömyys nousi vain hieman.

Viime vuoden elokuusta maakunnan miesten työttömyys on kasvanut 16,9 prosenttia ja naisten 7,2 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.