VAALIKONE: Vastaa Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­siin ja katso kuka voisi olla eh­dok­kaa­si

HYVINVOINTIALUE: Täl­lai­siin hal­lin­to­him­me­lei­hin alue­vaa­leis­sa annettu ääni johtaa – "Neu­vot­te­lu­kun­nil­la olisi alueil­le pa­rem­mat tun­to­sar­vet, kun niissä olisi maal­lik­koe­dus­ta­jia­kin"

Työt­tö­myys jat­koi ­las­kuaan Pu­das­jär­vel­lä – avoi­mien ­työ­paik­ko­jen määrä lähes kak­sin­ker­tais­tui

Työttömyysaste laski kesäkuussa Pudasjärvellä viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.
Työttömyysaste laski kesäkuussa Pudasjärvellä viime vuoden kesäkuuhun verrattuna.
Kuva: Maiju Teeriaho

Pudasjärvellä oli kesäkuun lopussa 482 työtöntä työnhakijaa, selviää Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Työttömyysaste oli kesäkuussa koko Pohjois-Pohjanmaan alueella 14,2 %, vuosi sitten se oli 15,4 %.

Pudasjärvellä työttömien osuus työvoimasta eli työttömyysaste oli nyt 15,4 %, kun viime vuoden kesäkuun lopussa se oli 17,4 %. Taivalkoskellakin työttömyys laski viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Kesäkuussa 2016 Taivalkoskella työttömyysaste oli 17,9 % ja tämän vuoden kesäkuussa 16,9 %.

Taivalkoskella oli jälleen Pohjois-Pohjanmaan korkein työttömyysaste. Pudasjärven työttömyysaste oli viidenneksi korkein. Kaikista matalain työttömyysaste oli Kalajoella, 8,1 prosenttia.

Pudasjärvellä työttömien osuus työvoimasta eli työttömyysaste oli nyt 15,4 %, kun viime vuoden kesäkuun lopussa se oli 17,4 %.

Avoimia työpaikkojen määrä lisääntyi koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Pudasjärvellä oli 46 avointa työpaikkaa, kun viime vuoden kesäkuussa niitä oli 24. Taivalkoskella avoimien työpaikkojen määrä väheni reippaasti. Viime vuonna työpaikkoja oli avoinna 20 ja tänä vuonna vain 7.

Niin lomautettujen määrä, pitkäaikaistyöttömyys kuin alle 25-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä laski Pohjois-Pohjanmaalla viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Samalla myös aktivointipalveluihin osallistui vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin vuosi sitten. 

Miesten työllisyystilanne kohentui enemmän kuin naisten.

Pohjois-Pohjanmaalla oli kesäkuun lopussa kaiken kaikkiaan yli 26 520 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä väheni viime vuodesta 2 330:lla.