SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Mielipidekirjoitus

Tietoa ja ta­ri­noi­ta LC Pu­das­jär­vi pik­ku­jou­lus­sa – "­Juh­la­vie­rail­le jär­jes­tet­tiin mah­dol­li­suus ki­sail­la tie­to­kil­pai­lus­sa, jossa tes­tat­tiin osal­lis­tu­jien tie­tä­mys­tä LC:n ja Syöt­teen alueen asiois­ta"

Pudasjärvi

Pikkujoulutilaisuuden ajatellaan ja toivotaan olevan valoisa ja rentouttava yhteinen tapahtuma. Molempia näitä ja paljon muitakin elämyksellisiä tunteita herätti LC Pudasjärven Joulun tunnelman käynnistysjuhla viime viikonvaihteessa. Illanvietto aloitettiin Kirsi Hanhelan tervehdyssanoilla jouluglögin kera. LC:n presidentti Katri Virtanen jatkoi kertomalla yhdistyksen tämänhetkisestä tilanteesta ja toiminnasta.

Toivotusten ja tiedon jakamisen jälkeen päästiin nauttimaan Pytky Cafe & Parttio Bistron pääkokokin Kirsin Hanhelan ja avustajiensa valmistamasta monipuolisesta ja erittäin maistuvasta jouluateriasta suussa sulavine jälkiruokineen.

Juhlavieraille järjestettiin mahdollisuus kisailla tietokilpailussa, jossa testattiin osallistujien tietämystä LC:n ja Syötteen alueen asioista, paikoista ja tapahtumista. Toiset tiesivät enemmän ja toiset vielä enemmän.

Kaikkinensa tietokilvasta muodostui todella riehakas ja viljalti luovia ratkaisuja vaikeisiin kysymyksiin suoltava ideamylly. Kaikille tuli selväksi LC Pudasjärven perustamisajankohta 23.3.1965, järjestön tunnus We serve (me palvelemme) sekä toiminnan arvot: vastuullisuus, avoimuus, yhteisöllisyys ja isänmaallisuus.

Tietovisan ansiosta tiedämme, että Syötteen Toraslampi on kuuluisa omasta kummituksestaan, Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000 ja Syötteen rinteet avattiin ensimmäisen kerran 6.12.1980.

Clubin jäsenen ja mainion tarinankertojan Heimo Turusen ohjelmanumero sisälsi kertomuksia hänen omalta värikkäältä, laaja-alaiselta ja toiminnalliselta elämän polultaan. Turusen mukaansa tempaava esiintyminen sai kuulijat unohtamaan tyystin ajankulun, ja kotiin lähdön aika siirtyi huomaamatta suunniteltua myöhäisemmäksi.

Visailun ja tarinoinnin välillä oli mahdollisuus käydä tekemässä tuttavuutta Pytkyyn vasta tulleen Jope-poron kanssa.

Sointu VeivoLC Pudasjärvi jäsen