THL: Suo­mes­sa todettu 214 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – koko maassa uusien tar­tun­to­jen määrä kak­sin­ker­tais­tu­nut kah­des­sa vii­kos­sa

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Suomessa on todettu yhteensä 214 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Lapin Kansa uutisoi aiemmin, että Kolarissa on viikonloppuna todettu yksi uusi tartunta. Muuten Pohjois-Suomessa ei THL:n koronakartan perusteella ole todettu lainkaan uusia tautitapauksia.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella tartuntamäärä kasvoi yhdellä, kun Oulussa todettiin yksi uusi tartunta. Samoin Länsi-Pohjan tartuntamäärä nousi yhdellä Keminmaassa todetun uuden tartunnan myötä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tartuntoja on kaikkiaan kirjattu 243 kappaletta. Länsi-Pohjassa koronatartuntoja on kirjattu 168, Lapissa 128 ja Kainuussa 99.

Viimeisen kahden viikon aikana Suomessa on todettu yhteensä 2 353 uutta koronavirustapausta, kun sitä edeltävän kahden viikon aikana tartuntoja todettiin 1 118. Uusien tartuntojen määrä on siis kaksinkertaistunut.

Myös koronaviruksen ilmaantuvuusluku on yli kaksinkertaistunut Suomessa. Viimeisen kahden viikon aikana ilmaantuvuusluku on ollut 42,5 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun sitä edeltävällä kahdella viikolla ilmaantuvuusluku oli 20,2.

Juttua päivitetty 12.10. klo 12.33: Lisätty tieto aiemmin julkaistusta Kolarin tartunnasta. 18.19: Lisätty tieto Oulussa ilmenneestä uudesta tartunnasta