THL: Suo­mes­sa 105 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la tar­tun­to­ja re­kis­te­röi­tiin viisi, joista kaksi Oulussa

Koronavirustesti otetaan nenänielunäytteenä. Arkistokuva.
Koronavirustesti otetaan nenänielunäytteenä. Arkistokuva.
Kuva: Arkisto / Jussi Leinonen

Suomeen on rekisteröity viimeisen vuorokauden aikana 105 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tartuntamäärät nousivat viidellä. Nyt maakunnassa on kirjattu yhteensä 198 koronatartuntaa.

Uusista tartunnoista kaksi on kirjattu Ouluun.

Muissa Pohjois-Suomen sairaanhoitopiireissä ei ole kirjattu uusia koronatartuntoja. Länsi-Pohjassa tartuntamäärä on 153, Lapissa 94 ja Kainuussa 89.

THL tarkkailee koronaepidemian kehittymistä vertailemalla viimeisen kahden viikon tartuntamääriä edelliseen kahteen viikkoon. Kahden viikon tarkastelujaksolla koko maan koronatartuntojen määrä on lähes kaksinkertaistunut. Viimeisen 14 vuorokauden aikana tartuntoja on kirjattu 975 ja sitä edeltävän 14 vuorokauden aikana 512.

Pohjois-Suomen sairaanhoitopiireistä Pohjois-Pohjanmaalla on edellisen kahden viikon aikana rekisteröity 10 koronatartuntaa, Länsi-Pohjassa yksi, Lapissa kolme ja Kainuussa 2.

THL julkaisee tartuntamäärät kunnista, joissa tartuntoja on yli viisi. Pohjois-Pohjanmaalla sellaisia kuntia on seitsemän: Ii (10 tartuntaa), Kuusamo (9), Kempele (9), Raahe (10), Nivala (12) ja Reisjärvi (12).