LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 14 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, joista Oulussa 12 – koko maassa 192 uutta tau­ti­ta­paus­ta

THL raportoi maanantaina 14 uudesta koronavirustartunnasta Pohjois-Pohjanmaalla.

Tartunnoista 12 kirjattiin Ouluun, yksi Iihin ja yksi Oulaisiin.

Pohjois-Pohjanmaalla on nyt todettu epidemian aikana kaikkiaan 2 002 tautitapausta, joista 1 523 Oulussa.

Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja kirjattiin kolme. Tapaukset todettiin Kolarissa. Länsi-Pohjassa tartuntoja oli yksi, joka havaittiin Torniossa. Kainuussa uusia tartuntoja ei todettu.

Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon osalta on nyt 62,3. Se on hieman pienempi kuin edeltävällä kahden viikon jaksolla. Luku kertoo tartuntojen määrän sataatuhatta ihmistä kohti.

Korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat tällä hetkellä Helsin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (119,8) sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (100,5).

Koko maassa uusia tautitapauksia kirjattiin maanantaina 192. Tartuntoja on todettu epidemian aikana kaikkiaan 42 772.

THL:n päivittäin kertomat tiedot eivät täsmää suoraan Oulun kaupungin päivittäistiedotteen tietojen kanssa. Tämä johtuu erilaisesta tavasta tilastoida ja ilmoittaa tartuntoja. Kaupunki ilmoittaa iltapäivisin sinä päivänä kertyneet tartunnat. THL:n luvussa voi olla mukana tartuntoja useammaltakin päivältä.

Päivitetty kello 12.18: Lisätty tietoja ilmaantuvuusluvuista.