LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 11 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, joista viisi Oulussa ja neljä Raa­hes­sa – koko maassa 400 uutta tau­ti­ta­paus­ta

Arkistokuva Raahen sairaalan näytteenotosta. Paikkakunnalla on todettu neljä uutta tartuntaa, raportoi THL keskiviikkona.
Arkistokuva Raahen sairaalan näytteenotosta. Paikkakunnalla on todettu neljä uutta tartuntaa, raportoi THL keskiviikkona.
Kuva: Vesa Joensuu

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 11 uutta koronavirustartuntaa. Asiasta raportoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartunnoista viisi on todettu Oulussa ja neljä Raahessa. Yhden uuden tautitapauksen paikkakuntia ovat Ii ja Siikalatva.

Pohjois-Suomessa on muualla todettu vain kaksi uutta tartuntaa. Näistä toinen havaittiin Sodankylässä ja toinen Kajaanissa.

Koko maassa uusia tartuntoja raportoitiin keskiviikkona 400. Koko epidemian aikana tartuntoja on nyt todettu lähes 83 000.

Tautitilanne maassa on kohentunut viime viikkona. Viimeisen 14 vuorokauden aikana uusia tartuntoja on todettu 5 758, kun edeltäneellä kahden viikon ajanjaksolla niitä todettiin 8 871.

Paras tautitilanne on tällä hetkellä Pohjois-Suomen neljässä sairaanhoitopiirissä. Huonoin tilanne on Itä-Savon sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiireissä.