Tai­val­kos­ken kir­kon­ky­län ala­kou­lun re­mont­ti on jo 2,5 kuu­kaut­ta myö­häs­sä – Kunnan tek­ni­nen joh­ta­ja: "Jos si­sä­il­ma­on­gel­ma jatkuu, työ on mennyt huk­kaan"

Mielipidekirjoitus

Teks­ta­rit ja soitot: "Pu­das­jär­vel­lä menee ko­meas­ti. Isot ra­ken­nuk­set ter­va­taan mus­tik­si"

Pudasjärvi

Voit lähettää numeroon teksti- ja kuvaviestejä, nyt myös Whats­Appilla julkaistavaksi. Lähetyksessä täytyy näkyä lähettäjän numero. Jos liittymä on salainen, on oma nimi ja osoite liitettävä mukaan. Toimitus voi muokata viestejä.

Palstalle soitellut ihmetteli Pudasjärven kaupungin vuokrasopimusta entisestä Touhulan päiväkodin kiinteistöstä, jonka ensimmäinen irtisanomisaika on 10 vuoden päästä. Siklatilojen aikaan vuokralainen maksoi hänen mukaansa vuosivuokraa 60 000 euroa, mutta nyt kaupunki 80 000 – mikä tekee 10 vuodessa 800 000 euroa? Tässä tapauk­sessa kiinteistön omistaja voi käyttää vuokrasopimusta vaikka lainan vakuutena.

Ihmeellisiä urakoitsijoita Pudasjärvellä. Urakoitsijat aikovat ottaa työtehtäviä, mutta mitään ei tapahdu. Eikö voisi suoraan sanoa, ettei ennätä tehdä. Onko niin kova kateus muita yrittäjiä kohtaan.

Olisi mukava päästä InBody -testeihin. Olisiko jollakin resursseja järjestää sellaista maksua vastaan?

Oletteko huomioineet vaaratilanteita joita voi sattua betoniporsaiden takana piilossa kevyen­liikenteen väylällä?

Tehkää hotelli siihen Iijoen varrella olevaan uudehkoon hirsitaloon. Perhehuoneista ja hyvätasoisista hotellihuoneista on pula keskustassa.

Pudasjärvellä menee komeasti. Isot rakennukset tervataan mustiksi. Riittää siinä kansalla ihmettelemistä. Nyt pilataan torialue, jonne ei sovi kuin muutama auto parkkiin.

Pudasjärvelle on nyt tehty komiat kadut ja tiet, mutta samalla olisi voinut kehittää enemmän selkeitä kevyenliikenteen reittejä. Nyt pyöräily keskustan läpi on vähintäinkin epämääräistä. Mennäkö autojen seassa vai kävelytiellä. Pyöräilyyn olisi hyvä panostaa kuten isommissakin kaupungeissa. Samalla talvea huomioiden potkuriliikenne.

Kesä on kohta ohitse. Mielenkiinnolla odotetaan milloin ensimmäiset hiihtäjät alkavat vaatia latujen kunnostusta.

Jäähallia haikaillaan taas Pudasjärvelle. Eikö samalla voisi tehdä kesäpilkkihallin. Olisi varmaan käyttäjiä.