Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Puut­tu­kaa varhain ja vah­vas­ti – On vält­tä­mä­tön­tä lisätä yh­teis­työ­tä pe­rus­kou­lu­jen, po­lii­sin ja muiden vi­ran­omais­ten välillä

Koulu-uhkaus jodelissa. Yläkouluikäiset ryöstävät ikätoveriltaan puhelimen ja rahaa puukolla uhkaamalla. Välinpitämätön kaveriporukka aiheuttaa toistuvaa harmia oppilaitoksessa. Alakouluikäisiltä löytyy teräaseita ja huumeita koulussa, sähkötupakasta tai nuuskasta puhumattakaan. Nuorisoporukka pahoinpitelee ikätoverin ja pakottaa hänet tekemään jotain hyvin nöyryyttävää, teko videoidaan ja jaetaan sosiaalisessa mediassa. Kaikki esimerkkejä elävästä elämästä.

Edellä kuvatut esimerkit heijastelevat lasten ja nuorten kasvavaa pahoinvointia yhteiskunnassamme. Ilmiötä ei voi pitää mitenkään marginaalisena, sillä nuorison keskuudessa on havaittavissa rikollisen elämäntavan ihannoinnin kasvua, mikä ilmenee mm. pukeutumisessa, musiikissa ja sosiaalisen median päivityksissä. Poliisilla on huoli nuorten jengiytymisestä ja siihen liittyvästä kehityksestä, jota Etelä-Suomessa eletään jo todeksi.

Poliisia ja muita nuorten parissa toimivia ammattilaisia pitää kuunnella ja ottaa heidän viestinsä tosissaan. Poliisi tekee osansa, mutta pelkkä seuranta ja tilannekuvan luominen eivät riitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.