Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­vi jou­tui­si tyy­ty­mään yhteen paik­kaan Poh­jois-Poh­jan­maan alue­val­tuus­tos­sa, aja­tus­pa­ja arvioi – näin paik­ka­mää­rät ja­kau­tui­si­vat kuntien kesken, jos tulos on sama kuin vuoden 2017 kun­ta­vaa­leis­sa

Sote-uudistuksen myötä perustettavien aluevaltuustojen vaaleissa Pudasjärvi ja Taivalkoski saisivat kumpikin yhden paikan ja Kuusamo neljä, jos valtuustojen paikat jakautuvat kuntien kesken samassa suhteessa kuin vuoden 2017 kuntavaalien annetut äänet. Tähän tulokseen tultiin Ajatuspaja Toivon selvityksessä.

Suomeen on tarkoitus muodostaa 21 hyvinvointialuetta, joille siirretään kuntien ja kuntayhtymien vastuulla nykyisin olevat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen tehtävät. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on aluevaltuusto, joka valitaan suorilla vaaleilla maakunnan alueelta ilman nykyisistä kuntayhtymistä tuttuja äänivaltaleikkureita. Maakunnan keskuskaupunki saa aluevaltuustoihin väkimääränsä myötä erittäin vahvan aseman.

Pohjois-Pohjanmaan 79-paikkaisesta aluevaltuustosta saisi Ajatuspajan selvityksen mukaan Oulu 44 paikkaa, Raahe 5 paikkaa ja Kuusamo 4 paikkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.