Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pu­das­jär­ven kau­pun­gin ta­lou­den so­peut­ta­mi­nen jatkuu ja keinoja et­si­tään

Talousarvion 2024 valmistelua käsitellään seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa. Hallitus käy aiheesta lähetekeskustelun tulevana tiistaina.

Esityslistan mukaan huhtikuussa 2023 päivitetyn kaupungin talouden painelaskeman perusteella kaupungin talousarviot tulisivat olemaan vuoden 2024 alusta alkaen huomattavasti alijäämäisiä, ellei taloutta saada sopeutettua.

Nykyinen talouden sopeutusohjelma päättyy kuluvan vuoden lopussa.

– Talouden sopeuttamistarpeen mittaluokka on nyt suurempi kuin tilanteessa, jossa nykyinen sopeutusohjelma valmisteltiin, esittelytekstissä kuvaillaan tilannetta.

Hallintojohtaja Henri Pätsin valmisteleman esittelyn mukaan sopeuttamistarve on niin mittava, että se edellyttää merkittäviä muutoksia kaupungin toiminnassa eikä sopeuttaminen ei onnistu pelkästään toiminta-alueille annetun talousarvioraamin kautta.

Talven aikana valtuutetut ovat saaneet esittää mielipiteitään talouden sopeuttamistoimenpiteistä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin