Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pu­das­jär­vel­lä tar­vi­taan elin­kei­no­elä­mää tukevaa am­mat­ti­kou­lu­tus­ta ja kau­pun­ki pa­nos­taa siihen tar­vit­taes­sa myös ta­lou­del­li­ses­ti

Viime valtuuston kokouksessa jätettiin Kristillisdemokraattien ja Vapauden liiton toimesta ja perussuomalaisten valtuustoryhmän kannattamana valtuustoaloite OSAO:n kanssa solmitun sopimuksen purkamisesta ja mahdollisesti syntyvän alijäämän kustannuksen maksamisen lopettamisesta. Toteutuessaan tämä ehdotus tarkoittaisi suomeksi ammatillisen koulutuksen lopettamista Pudasjärvellä.

Keskustan kunnallisjärjestö ei yhdy aloitteeseen. Yhteistyösopimuksen mukaisesti yksikkö tavoittelee nettoperiaatteella toimimista, eli että yksikön saamat valtionosuudet riittäisivät yksikön kustannusten kattamiseen. Tämä edellyttää riittävää oppilasmäärää ja oppilaiden hyvää sijoittumista koulutuksen jälkeen työelämään. Tämä toteutuu parhaiten saumattomalla yhteistyöllä kaupungin, elinkeinoelämän ja OSAOn kanssa.

Nyt käynnissä olevia tutkintoja OSAO:n Pudasjärven yksikössä ovat hirsi- ja korjausrakentaminen ja yrittäjyys, liiketoiminnan perustutkinto merkonomiksi, kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, puuteollisuuden perustutkinto sahateollisuuteen, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitajaksi, sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sähköasentajaksi ja energia-alan ammattitutkinto sähköverkoston asentajaksi.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla