Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Mah­dol­li­suu­det hyvässä kun­nos­sa – Pu­das­jär­vel­lä on polkuja ja ret­kei­ly­reit­te­jä run­saas­ti, jopa enemmän kuin mat­kai­lu­kart­ta kertoo.

Pudasjärvi

Minulla on tapana käyttää paikkakunnan matkailupalveluja ja tutustua eri kohteisiin. Posiolla kävin useinkin Korouomassa, Riisitunturilla tai Livojärvellä. Kuusamossa vaelsin Rukalla, Konttaisella, Hossassa sekä etsin rotkoja ja luolia. Taivalkoskella Pyhityksen huippu on tuttu paikka, kuten Soiperonen ja Pikku-Ölkkykin. Kiinnostuin kenttäradasta ja Maijanlammen sotilashistoriasta.

Pudasjärvellä olen vieraillut Syötteellä ja kulkenut Pytkynharjun jyppyröitä ja auttoja, katsellut Olvassuon laajoja maisemia. Rotkojen, pienten poronvarsien, kiemurtelevien jokien ja kallio-onkaloiden etsintä on vielä vaiheessa.

Pudasjärvellä on polkuja ja retkeilyreittejä runsaasti, jopa enemmän kuin matkailukartta kertoo. Suuri osa ylläpidetyistä on Syötteellä. Pääsiäisen aikaan ilahduin varsinkin monitoimireiteistä, jotka on aurattu ympäri tunturin.

Lue tämä ja muut Syötteen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_