Lu­kio­lais­ten jär­jes­tä­mäs­sä kult­tuu­ri-il­las­sa tar­jol­la Robin Hoodin jou­si­tai­tu­ruut­ta ja mu­siik­kia

Joel-Akseli Outila, Juha Vasara, Annika Paavola, Tuulianna Tuohimaa, Lotta Ojala, Olga Oinas-Panuma ja Hanna Keränen Sherwoodin metsän rosvoleirissä.
Joel-Akseli Outila, Juha Vasara, Annika Paavola, Tuulianna Tuohimaa, Lotta Ojala, Olga Oinas-Panuma ja Hanna Keränen Sherwoodin metsän rosvoleirissä.
Kuva: Maiju Teeriaho

Pian soivat Hirsikampuksella muun muassa kannel ja viulu, sillä lukiolaiset järjestävät perjantaina salissa kulttuuri-illan. Ohjelmana esitetään lukiolaisten näytelmä Robin Hood, joka kestää noin tunnin, ja sen jälkeen kuullaan lukiolaisten konsertti.

– Aikaisemmin keväisin on esitetty ainoastaan näytelmäkurssin koko perheen näytelmä, mutta tänä vuonna Sari Hukarin vetämän konserttikurssin esiintyminen uudistaa perinteen, teatteri-ilmaisun opettaja Elisa Ranua kertoo.

Molempia esityksiä on harjoiteltu ahkerasti ja pitkään. Salissa nähdään myös kokonaan uudet, opiskelijoiden tekemät lavasteet.

Uutta ovat myös modernin teatterin keinot esityksessä, kuten videotykin käyttö.

– Taustat heijastetaan yhteensä 12 metriä pitkille valkokankaille, kuvataiteen opettaja Mika Sälevä paljastaa.

Robin Hood valittiin esitettäväksi useiden vaihtoehtoisten klassikkonäytelmien joukosta. Käsikirjoitus on Antti Tuurin. Tarina oli entuudestaan tuttu lähes kaikille esiintyjille.

– Robin Hood on ollut yksi lempparisaduistani jo pienestä asti. Näytelmään oli helppo keksiä puvustus ja lavasteet, Jennika Karppinen kertoo muutamia valintaan johtaneita tekijöitä.

Historiallinen Robin Hoodin tarina on muuttunut vuosisatojen kuluessa. Siitä on tehty myös valkokankaalle useita filmatisointeja, joissa jokaisessa tarina on hieman erilainen.

– Eläydyn rooliin ja minusta tulee ritari, joka auttaa muita, lataa Robin Hoodin päärooliin sisälle päässyt Joel-Akseli Outila.

Lukionäytelmässä on rooleja noin kahdellekymmenelle näyttelijälle. Päärooleissa nähdään lisäksi Juha Vasara Pikku-Johnina ja Annika Paavola kierona sheriffinä.

Marian-neitoa, Robin Hoodin rakastettua, esittää Jennika Karppinen, Herefordin piispaa Hanna Keränen ja kuningas Rikhardia Lotta Ojala.

Näytelmässä on esiintyjien mukaan seikkailua, ystävyyttä ja ripaus romantiikkaa.

Hauskoja pätkiäkin on, kuten se, kun munkki-Tuck löytää piispan rahat.

– Iloisten veikkojen puolella oleva munkki Tuck on iloissaan ja toteaa: ”Ihme on tapahtunut! Köyhän kansan vähät lahjat ovat muuttuneet kullaksi ja hopeaksi!” Olga Oinas-Panuma, näytelmän munkki-Tuck nauraa.