Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Kolumni
Tilaajille

Loma on ihmisen parasta aikaa – kes­ki-ikäi­siä miehiä tut­kit­taes­sa ha­vait­tiin, että mitä useam­min henkilö oli viet­tä­nyt lo­man­sa, sitä har­vem­min hän sai­ras­tui sy­dän­tau­tiin tai kuoli en­ne­nai­kai­ses­ti.

Pudasjärvi

Toimittajalta

Moni odottaa kesää auringon, toinen avautuvien uimavesien ja useimmat alkavan vuosiloman takia. Työelämän koetaan muuttuneen yhä uuvuttavammaksi ja siksi loman merkitys on korostunut, kun sen vain malttaa todella pitää.

Lääketieteellisen aikakauskirja Duodecimin (Kirsi Ahola 2012;128) mukaan: "Työntekijän terveydelle on edullista, että hän ehtii palautua aiemmasta kuormituksesta ennen seuraavaa työrupeamaa. Mahdollinen epäsuhta työssä ponnistelun ja palautumisen välillä voi muodostua terveysriskiksi, jos epäsuhta on voimakas tai jatkuu pitkään."

Työn kuormituksesta palaudutaan työn aikana pidettyjen taukojen, viikonloppuvapaiden ja pitempien lomien avulla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin