Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kou­lu­lai­set jälleen lii­ken­tee­seen tors­tai­na – Kau­pun­ki jär­jes­tää suo­ja­tie­päi­vys­tys­tä per­jan­tai­aa­mu­na Ku­re­nal­la

Koulujen alkaminen näkyy liikenteessä.
Koulujen alkaminen näkyy liikenteessä.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Koulut alkavat tämän viikon torstaina Pudasjärvellä. Pudasjärven kaupungilta muistutetaan, että liikenne lisääntyy sen myötä. Liikenneturvallisuuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota, kun pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä.

Joukko Pudasjärven kaupungin työntekijöitä jalkautuu aamuliikenteeseen tämän viikon perjantaiaamuna. Kaupungin järjestämän suojatiepäivystyksen tavoitteena on muistuttaa niin koululaisia kuin aikuisia liikennekäyttäytymisestä.

Kaupunki tiedottaa, että kaupungin työntekijöitä on herättämässä huomiota ja jakamassa oppilaille heijastimia useissa kohteissa Kurenalla. Päivystäjiä on Lakarin koulun läheisyydessä Rahtimiehentien ja Postimiehentien luona, Hirsikampuksen lähellä Rahtimiehentien alun tuntumassa sekä K-Supermarketin liikenneympyrän suojateiden läheisyydessä.

Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että lapset vasta opettelevat itsenäistä liikkumista, joten heitä kohtaan kannattaa olla ymmärtäväinen. Koulunsa aloittavat lapset ovat usein pienikokoisia, minkä vuoksi heitä voi olla vaikea havaita pysäköityjen autojen tai kasvillisuuden takaa.

On myös syytä ymmärtää, että lapsi ei omalta silmänkorkeudeltaan havaitse kaikkea sellaista, mitä aikuinen havaitsee. Lapset saattavat juosta ja heidän huomionsa voi olla muualla kuin liikenteessä.

Erityisen varovainen tulee olla koulujen lähialueilla tai reiteillä, joilla liikkuu paljon koululaisia.

Tiedotteessa kannustetaan huoltajia tutustumaan koulumatkaan yhdessä lapsen kanssa. Jos lapsi täytyy syystä tai toisesta kuljettaa kouluun, täytyy lapsi jättää turvalliseen paikkaan sopivan etäälle koulusta.