Kirk­ko­her­ran­vaa­lit ensi vii­kol­la – eh­dok­kaat lu­pa­si­vat si­tou­tua paik­ka­kun­nal­le

Pudasjärven kirkkoherraksi ehdolla ovat Timo Liikanen ja Pauli Kivioja esiintyivät seurakunnan vaalipaneelissa tasaväkisesti. Paneelissa kuultiin paljon keskenään linjassa olevia vastauksia.
Pudasjärven kirkkoherraksi ehdolla ovat Timo Liikanen ja Pauli Kivioja esiintyivät seurakunnan vaalipaneelissa tasaväkisesti. Paneelissa kuultiin paljon keskenään linjassa olevia vastauksia.
Kuva: Maiju Teeriaho

Pudasjärvellä kirkkoherran pesti on ollut viime vuosina katkonainen. Kirkkoherrana on toiminut viimeksi Juha Rauhala, 2013-2016, joka lähti alkuvuodesta Haaparannan kirkkoherraksi. Hänen jälkeensä vt. kirkkoherrana toimi Pekka Asikainen, joka siirtyi huhtikuussa Oulun diakonissalaitoksen (ODL) säätiön diakoniajohtajaksi. Nyttemmin virkaa on toimittanut Rauli Junttila.

Pudasjärven kirkkoherraksi pyrkivät Tyrnävän kirkkoherra, TM Timo Liikanen ja Ristijärven kirkkoherra, TM Pauli Kivioja vakuuttelivat molemmat vaalipaneelissa sitoutumistaan paikkakuntaan ja sen ihmisiin.

– Sitoutumisestani kertoo sekin, että edellisessä työssäni olin Tyrnävällä ensin pappina vuodesta 2008 ja kirkkoherrana vuodesta 2010 tähän saakka. Mikäli tulen valituksi Pudasjärvelle, tämän jälkeen en enää kirkkoherran vaaleihin lähde, Liikanen lupasi.

– Haluni on myös sitoutua. Parissa vuodessa ei pääse oikein sisälle työhön. Minulla on kymmenen vuotta pakolliseen eläkeikään. Siinä ajassa on hyvä jo vaihtaakin kirkkoherraa, Kivioja heitti ja sai yleisön nauramaan.

Hän aikoi muuttaa Pudasjärvelle asumaan mikäli tulee valituksi.

Kivioja kertoi kokeneensa aina Pudasjärven ja pudasjärviset läheisiksi niin puhetavoiltaan kuin luonteeltaan. Hän paljasti mökkeilleensä Siuruanjokivarressa veljiensä mökillä, ja toivoi saavansa rakentaa oman mökkinsä viereen, mikäli pääsee Pudasjärven kirkkoherraksi.

Liikanen sen sijaan toivoi pääsevänsä Hirsikampuksella työskentelevän opettajavaimonsa kanssa muuttamaan synnyinpaikkakunnalleen Pudasjärvelle:

– Pudasjärvi on lapsilleni turvallinen kasvuympäristö.

 

Timo Liikasen haastattelun voit lukea tästä.

Pauli Kiviojan haastattelun voit lukea tästä.