Valtuusto: His­to­rian ha­vi­naa: val­tuus­to päätti vuo­des­ta 2009 toi­mi­neen Ou­lun­kaa­ren pur­ka­mi­ses­ta – kun­ta­yh­ty­mä jär­jes­ti 1,5 mil­jar­din edestä pal­ve­lu­ja

Sotaharjoitus: Il­ma­voi­mien suuri il­ma­so­ta­har­joi­tus näkyy Pu­das­jär­vel­lä lo­ka­kuun en­sim­mäi­sel­lä vii­kol­la – Pu­das­jär­ven len­to­kent­tä ja muita alueita har­joi­tus­käy­tös­sä

Tilaajille

Ke­sä­sään ää­ri-il­miöt nä­kyi­vät Poh­jois-Poh­jan­maan pe­las­tus­lai­tos­ten teh­tä­vä­mää­ris­sä – "Ju­han­nus­vii­kon myrskyt tekivät ti­las­toi­hin suuren piikin"

Kesän vaihteleva sää on vaikuttanut Oulu–Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten tehtävämääriin merkittävissä määrin.

Juhannusviikon myrsky teki tuhojaan muun muassa Vihannin Lumijärvellä. Paula- ja Ahti-myrsky kurittivat koko Suomea kesäkuussa.
Juhannusviikon myrsky teki tuhojaan muun muassa Vihannin Lumijärvellä. Paula- ja Ahti-myrsky kurittivat koko Suomea kesäkuussa.
Kuva: Vesa Joensuu

Pian päättyvä kesä on ollut säiden suhteen varsin äärimmäinen Pohjois-Pohjanmaalla: kelit ovat vaihdelleet aina paahtavista hellejaksoista hurjiin myrskyihin. Sää vaikuttaa suuresti alueella toimivien pelastuslaitosten toimintaan.

Miltä kesä vaihtelevine keleineen näyttää Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen näkökulmasta, pelastuspäällikkö Mika Haverinen?

– Tänä kesänä on ollut selkeästi enemmän vahingontorjuntatehtäviä kuin kahtena aikaisempana kesänä. Niiden takia kesä on ollut kiireisempi kuin aikaisemmat. Touko–elokuun väliseltä ajanjaksolta olemme kirjanneet vahingontorjuntatehtäviä tähän mennessä yhteensä noin 563. Viime vuonna vastaavaan aikaan vahingontorjuntatehtäviä oli vain 151, ja toissavuonna 358.