LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Tilaajille

Ke­sä­sään ää­ri-il­miöt nä­kyi­vät Poh­jois-Poh­jan­maan pe­las­tus­lai­tos­ten teh­tä­vä­mää­ris­sä – "Ju­han­nus­vii­kon myrskyt tekivät ti­las­toi­hin suuren piikin"

Kesän vaihteleva sää on vaikuttanut Oulu–Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten tehtävämääriin merkittävissä määrin.

Juhannusviikon myrsky teki tuhojaan muun muassa Vihannin Lumijärvellä. Paula- ja Ahti-myrsky kurittivat koko Suomea kesäkuussa.
Juhannusviikon myrsky teki tuhojaan muun muassa Vihannin Lumijärvellä. Paula- ja Ahti-myrsky kurittivat koko Suomea kesäkuussa.
Kuva: Vesa Joensuu

Pian päättyvä kesä on ollut säiden suhteen varsin äärimmäinen Pohjois-Pohjanmaalla: kelit ovat vaihdelleet aina paahtavista hellejaksoista hurjiin myrskyihin. Sää vaikuttaa suuresti alueella toimivien pelastuslaitosten toimintaan.

Miltä kesä vaihtelevine keleineen näyttää Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen näkökulmasta, pelastuspäällikkö Mika Haverinen?

– Tänä kesänä on ollut selkeästi enemmän vahingontorjuntatehtäviä kuin kahtena aikaisempana kesänä. Niiden takia kesä on ollut kiireisempi kuin aikaisemmat. Touko–elokuun väliseltä ajanjaksolta olemme kirjanneet vahingontorjuntatehtäviä tähän mennessä yhteensä noin 563. Viime vuonna vastaavaan aikaan vahingontorjuntatehtäviä oli vain 151, ja toissavuonna 358.