Ke­sä­pil­kin MM-kil­pai­lut lä­hes­ty­vät – ki­sa­viik­ko alkaa ensi maa­nan­tai­na

Kuka hullu pilikkii keällä? Niitä riittää. Kesäpilkin MM-kisat ja Pudasjärven pilikkiviikko järjestetään tänä vuonna 14. kertaa.
Kuka hullu pilikkii keällä? Niitä riittää. Kesäpilkin MM-kisat ja Pudasjärven pilikkiviikko järjestetään tänä vuonna 14. kertaa.
Kuva: Juha Nyman

Kesäpilkin MM-kilpailut pidetään heinäkuun viimeisellä viikolla Pudasjärven Havulan rannassa.

Kisaviikko alkaa maanantaina 24.7. kahdella karsinnalla, jatkuen tiistaina ja keskiviikkona pidetyillä karsinnoilla. Torstaina ja perjantaina on vuorossa kolme karsintaa. Lauantaina pidetään kisojen välierät ja sunnuntaina 30.7. on loppukilpailu, mutta sitä ennen on vielä pikkufinaali.

Jotta viikko ei olisi pelkkää pilkkimistä, on Havulan rantaan järjestetty muutakin toimintaa. Esimerkiksi Livolla järjestetään onkikilpailut, jossa voiton ratkaisee kalojen yhteenlaskettu pituus – ei kalojen yhteispaino. Kisa on saanut paljon kiitoksia pilkkikilpailujen osallistujilta.

Lauantaina on tanssit Jyrkkäkoskella. Viikonloppuna kisapaikalla on esillä entisaikojen kalastusvälineitä ja heinäntekovekottimia.

Kilpailun osallistujamäärä on ollut viime vuosina yli kaksisataa ilmoittautunutta. Osallistujilta tulleen palautteen perusteella järjestäjät ovat kehittäneet tapahtumaa vuosi vuodelta.

Ensi vuonna on vuorossa Kesäpilkin MM-kisojen 15-vuotisjuhlakisat.