Sudet: Pu­das­jär­ven pa­lis­kun­nan su­si­jah­ti tuotti jälleen tulosta

Pudasjärven seurakunta: Pu­das­jär­ven seu­ra­kun­ta­kes­kuk­seen iso re­mont­ti ensi kesänä – pihamaa myl­lä­tään auki, kes­kuk­sen käyt­töön tauko

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

KELA muutti uuteen Pirt­tiin: "Kuin­ka­han moni si­vu­ky­lien asukas tulee tak­sil­la tai naa­pu­rin kyy­dil­lä KELAan asioi­maan tur­haan?"

Pudasjärvi

Pähkäilenpä tässä meidän KELAn palvelun alasajoa! Ei ole yhtään ihme kun palveluja ei juurikaan ole käytetty! Maan aikojen alussa, sai asioida jokapäivä tiskillä, ihan oikean henkilön kanssa!

Sitten alkoi tämä muoti-ilmiö ja palveluja alettiin alas ajaan. Tuli aukioloihinkin suuria muutoksia. Palvelua tarjottiin vain kahtena päivänä, 4h/pv.  Myöhemmin murennettiin sekin.  Otettiin pois ilkivaltaan vedoten, KELAn postilaatikkokin seinästä. Palvelu tipahti vain perjantaihin 4h aukioloaikaan.

Tämä on niin surkuhupaista täytäntöönpanoa!

Toisaalla KELA kertoo, että KELAn palvelupisteissä asiointi on vähentynyt merkittävästi jo vuonna 2019.  On varmasti vähentynyt kun KELA on niin tahtonut, kun pitää ovet suljettuna päivät! Miten siellä silloin etes asioi? Asukkaat eivät enään tienneet milloin oli auki.

Nyt uuden Hyvän olon keskus Pirttiin matkusti KELAkin, vedoten paikallisten yhteistyökumppanuuteen kuten sosiaalitoimen ja työllisyyspalvelujen kanssa helpottavammaksi. KELA antaa vain palvelua ajanvarauksella enään.

Kuinkahan moni esim.sivukylien asukas tulee taksilla tai naapurin kyydillä KELAan asioimaan turhaan?  Ei kaikki jaksa muistaa tai eivät ole saaneet tietoa aukioloajoista tai ajanvarauksesta.

KELAn palveluasiantuntija on tavattavissa enään vain ajanvarauksella! Tämäkö on sitä ”kotiinpäin” ja/tai ”jotainrajaa” palvelua?

Me kaikki tarvitsemme jossain elämäntilanteessa KELAn palveluja ja kaikkea ei alkuunkaan pysty netissä tekemään.

Tarvitsemme KELAn auki, ja selkeät aukioloajat, jotta palveluja voimme käyttää asiakas- ja asukaslähtöisesti, vammaan/tukitarpeisiin katsomatta!

Ja se laatikko! Sitä tarvitaan edelleen seinässä!

Kaisu Heikkinen