Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Kolumni
Tilaajille

Katse var­pai­siin kesällä – Eikö arjesta pääse irti kuin läh­te­mäl­lä kauas?Lähimatkailu lisääntyi ainakin hetkellisesti koronan tuomien kummallisten aikojen myötä. Kansallispuistojen ja muiden luontokohteiden kestävän kävijämäärän rajoja kolkuteltiin ja moni löysi luontoretkeilystä uuden harrastuksen. Turvallisuuden tunteen palattua löydettiin oman maan mielenkiintoiset kaupunkikohteet, joissa iloittiin matkailijamäärien kasvusta.

Matkustaminen on yksi suurimmista ihmisen henkilökohtaisista ilmastovalinnoista. Meno-paluulennon Kaukoitään on arvioitu vastaavan noin kolmasosaa suomalaisen keskimääräisistä vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä, jotka ovat suuret jo valmiiksi. Myös autolla körryyttely on energiasyöppöä toimintaa ja saa aikaan päästöjä – ei synnin päästöjä.

Vaikka autoliikenne sähköistyy ja osaltaan auttaa meitä ratkaisemaan ilmastokriisiä, yhteiskuntamme kuluttaa energiaa ja luonnonvaroja lohduttoman paljon yli tarpeen ja planeetan kantokyvyn.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.