Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kan­sal­li­sen ve­te­raa­ni­päi­vän kai­kil­le avointa juhlaa vie­te­tään Pu­das­jär­vel­lä Kur­ki­sa­lis­sa tors­tai­na

Kansallista veteraanipäivää vietetään torstaina. Kuva kunniavartiosta Pudasjärven sankarihautausmaalla veteraanipäivänä muutaman vuoden takaa.
Kansallista veteraanipäivää vietetään torstaina. Kuva kunniavartiosta Pudasjärven sankarihautausmaalla veteraanipäivänä muutaman vuoden takaa.
Kuva: Juha Nyman/Pudasjärven kaupunki

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain 27. huhtikuuta. Päivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Lapin Sota päättyi 27.4.1945.

Kansallista veteraanipäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1987 osana Suomen itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta.

Tämän vuoden juhlapäivän teema on ”Sotiemme opetukset – Tulevaisuutemme turvaksi”.

– Sotiemme muisto ja perintö ovat olleet ja ovat mukana silloin, kun tulevaisuuttamme suunnitellaan, kertoo Pudasjärven Sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Vesa Holmström tiedotteessa.

Veteraanipäivän juhla järjestetään torstaina 27. huhtikuuta Pudasjärvellä Hyvän olon keskus pirtin Kurkisalissa kello 12. Juhlaa ennen on kahvitarjoilu.

Juhlapuheen pitää pudasjärveläislähtöinen kenraaliluutnantti evp Timo Rotonen. Rotonen on toiminut viimeksi Puolustusvoimien sotatalouspäällikkönä Pääesikunnassa vuosina 2018–2019.

Rotonen valmistui Sotakorkeakoulusta vuonna 1991. Hän on opiskellut Italiassa Nato Defense Collegessa ja Yhdysvalloissa Naval Postgraduate Schoolissa.

Hänellä on kokemusta YK:n rauhanturvatehtävistä Makedoniassa, jossa hän toimi Pohjoismaiden yhteisessä pataljoonassa pataljoonaupseerina sekä apulaiskomentajana Lähi-Idässä.

Kenraaliluutnantiksi Timo Rotonen ylennettiin vuonna 2018. Hän jäi reserviin vuoden 2019 lopusta.

Kaupungin tervehdyksen esittää uusi pudasjärveläinen kansanedustaja Olga Oinas-Panuma.

Pudasjärven kaupungin tapahtumakalenterin mukaan juhlan järjestävät Pudasjärven veteraani- ja maanpuolustusjärjestöt, seurakunta ja kaupunki.

– Hyvää juhlapäivää, Vesa Holmström toivottaa.