Eduskuntavaalit: Ii­jo­ki­seu­dun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Ilot­te­lus­ta korvat kyl­läi­sik­si – "Pu­das­jär­ven Elä­ke­liit­to ry:n mainio mat­kan­ve­tä­jä Reijo Pekkala laittoi tuu­mas­ta toi­meen"

Pudasjärvi

Pudasjärven eläkeliitton jäsenille ja muille asiasta kiinnostuneille järjestyi tilaisuus päästä katsomaan musiikkinäytelmää Kulkukoirat Haukiputaan Jatuliin
Pudasjärven eläkeliitton jäsenille ja muille asiasta kiinnostuneille järjestyi tilaisuus päästä katsomaan musiikkinäytelmää Kulkukoirat Haukiputaan Jatuliin
Kuva: Kyllikki Tolkkinen

Pudasjärven Eläkeliitto ry:n mainio matkanvetäjä Reijo Pekkala laittoi tuumasta toimeen ja järjesti viime lauantaina yhdistyksen jäsenille ja muille asiasta kiinnostuneille tilaisuuden päästä katsomaan musiikkinäytelmää Kulkukoirat Haukiputaan Jatuliin. Ammattitaitoisessa esityksessä osoitettiin humoristisesti, railakkaasti ja tunteikkaasti kunniaa suomalaisille viihteen konkareille KariTapiolle, Topi Sorsakoskelle ja Reijo Taipaleelle. Laulaja-näyttelijät Juse Venäläinen (Klabi), Jarkko Järvenpää (Topi) ja Tommi Soidinmäki (Repe) esittivät ja tulkitsivat maineikkaita musiikkimiehiä ihailtavan aidosti ja luontevasti. Hurmaavat, vitsikkäät ja kaunisääniset legendoja ihailevat nuoret tytöt Marita Taavitsainen ja Tiina Räsänen toivat lauluissaan ja tansseissaan villeyttä ja herkkyyttä miesten rinnalle. Viisihenkinen Kulkukoirien orkesteri Onnentähti piti loistavasti ja jämäkästi laulajien nopeastikin muuttuvan musisoinnin mukaansa tempaavassa tahdissa.

Lauantai-illan musiikkihuumaa oli hyvä jatkaa sunnuntaina kansalaisopiston kevätnäyttelyn avajaiskonsertissa Pirtissä. Puolentoista tunnin musiikillinen taidonnäytös vuoden/vuosien opetuksen, oppimisen ja harjoittelun tuloksista oli ensiluokkaista. Nuorten ja vanhempienkaan laulannassa tai soittotaidossa ei juuri näkynyt eikä kuulunut vuosien mittainen rajoitteiden täyttämä erityisaika. Esiintyjät, heidän läheisensä ja opettajansa voivat olla erittäin ylpeitä saadessaan ilahduttaa yleisöä monenlaisilla esittäjien taitoa vaativilla suorituksilla. Kirsikkana musiikillisen kakun päälle tuli kansalaisopiston rehtorin Juha Holapan julkaisema vuoden aikuisopiskelijapalkinto musikantti Veli-Matti Juurikalle.

Sointu Veivo