Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Iki­muis­toi­set edus­kun­ta­vaa­lit ovat nyt takana – Paljon onnea matkaan rohkea sis­ko­ni!

Toimittajana olen seurannut lukuisia vaaleja taustalla, haastatellut ehdokkaita ja äänestäjiä, ottanut kuvia vaalikampanjoista ja äänestysuurnien luona sekä kirjoittanut juttuja tuloksista.

Täysi-ikäisyydestäni lähtien olen ollut eduskuntavaalipäivänä töissä lukuun ottamatta kevättä, jolloin esikoiseni syntyi. Töissä vaalivalvojaisissa olin tälläkin kertaa, mutta tilanne oli muuten täysin uusi ja erilainen, sillä ehdokkaana oli pikkusiskoni, Olga Oinas-Panuma, kotikunnastamme Pudasjärveltä.

Asetelman takia jättäydyin jo viime vuoden puolella taka-alalle vaaleihin liittyvästä uutisoinnista. Keskitimme toimituksessamme kaikki vaaleihin ja politiikkaan liittyvät asiat muiden toimittajien vastuulle journalististen periaatteiden mukaan.

Varsinaisena vaali-iltana olin kuitenkin kaksoisroolissa – toimittajana ja ehdokkaan läheisenä perheenjäsenenä mukana jännittämässä tuloksia lapsuuskotini pirtissä Panumalla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.