Kyläneuvosto: Pu­das­jär­ven ky­lä­neu­vos­ton kuu­lu­mis­kier­rok­ses­ta ei mei­nan­nut tulla loppua – täl­lai­nen tun­nel­ma kylillä on kesän jälkeen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ii­jo­ki­seu­tu mukana Pu­das­jär­ven mark­ki­noil­la – di­gi­opas­tus­ta tar­jol­la Ii­jo­ki­seu­dun mark­ki­na­pis­teel­lä per­jan­tai­na

Kesällä 2019 Iijokiseudun markkinapisteellä oli iloinen tunnelma. Kuvassa Kaleva Median kenttämyyjä Anneli Skrökki ja päätoimittaja Martta Oinas-Panuma.
Kesällä 2019 Iijokiseudun markkinapisteellä oli iloinen tunnelma. Kuvassa Kaleva Median kenttämyyjä Anneli Skrökki ja päätoimittaja Martta Oinas-Panuma.
Kuva: Toivo Kiminki

Iijokiseutu on mukana Pudasjärven markkinoilla. Tulevana perjantaina kello 10–14 on tarjolla digiopastusta torilla, Iijokiseudun talon laidalla.

Iijokiseudun päätoimittaja Martta Oinas-Panuma kannustaa Iijokiseudun lukijoita verkon ääreen tutustumaan paikallisiin uutisiin:

– Markkinoilla on oiva mahdollisuus ottaa käyttöön Iijokiseudun digipalvelut. Työntekijämme auttavat markkinoilla tunnusten luomisessa ja palvelujen käytössä. Nyt on digiapua saatavilla, joten kannattaa siis pistäytyä Iijokiseudun pisteellä perjantaina!

Digipalveluja opetellaan käyttämään omilla laitteilla.

– Ota mukaan oma älypuhelin tai tabletti.

Iijokiseudun sovellus julkaistiin kesäkuussa.

– Sovelluksen käyttäjämäärät ovat kasvaneet nopeasti ja moni tilaajamme on jo ottanut kätevän sovelluksen omaksensa älypuhelimeensa tai tablettiinsa. Tilaajana voi ottaa sovelluksen käyttöön ilman lisämaksua, päätoimittaja iloitsee.

– Julkaisemme verkossa juttuja päivittäin. Sovelluksen avulla lukijamme saavat tuoreimmat uutiset kätevästi suoraan puhelimeen.

Lue lisää sovelluksesta täältä.

Kaikkiin Iijokiseudun tilauksiin sisältyy digipalvelu eli Iijokiseudun verkossa pääsee lukemaan ja katsomaan vain tilaajille tarkoitettua materiaalia.

Tilaajille tarkoitettujen sisältöjen lukemista varten tarvitsee Kaleva Media -tunnuksen. Tunnus luodaan sähköpostiosoitteen ja asiakasnumeron avulla.

– Kirjautuminen onnistuu näiden tietojen avulla. Juuri tähän vaiheeseen on markkinoilla saatavissa apua perjantaina, Oinas-Panuma vinkkaa.

Samalla tunnuksella kirjaudutaan myös sovellukseen. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Play-kaupasta tai App Storesta riippuen puhelimen tai tabletin käyttöjärjestelmästä.

Suurin osa sovelluksessa julkaistavista uutisista ja näköislehdet ovat vain tilaajille tarkoitettuja.

– Sovelluksen käyttäjät saavat halutessaan ilmoituksia puhelimeen ajankohtaisista ja tärkeistä uutisista.

Uutisvirran lisäksi sovelluksesta löytyvät näköislehdet, kuvagalleriat, videot, kumppaniedut ja ajanvietettä, kuten ristikoita ja sudokuja.

Iijokiseudun esittelypisteellä on perjantaina myös mahdollista tehdä Iijokiseudun tilaus markkinahintaan ja tavata toimitusta.

– Tietysti toimitus on mukana markkinahumussa kameroiden ja lehtiöiden kanssa. Itselläni on jälleen mieluinen tehtävä toimia markkinoiden juontajana. Tervetuloa markkinoille viettämään aikaa yhdessä, tekemään ostoksia ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta!

Iijokiseudun esittelypisteen vieressä on mahdollisuus ostaa Kun Pudasjärvi Ruotsiin lähti – siirtolaiskertomuksia muuttovirran varrelta -kirjaa markkinahintaan. Hilkka Parkkisenniemi ja Juha Hagelberg ovat tekemässä uutta Kotirintaman naisia ja perheiden elämää -teosta, josta on myös mahdollisuus keskustella markkinoilla.

Opastus Iijokiseudun sovelluksen käyttöön
Video: Risto Pikkupeura / Iijokiseutu / Kaleva media